Itthon » Civilek

Apa és anya elváltak, de feldolgozom

Támogatói csoport indul elvált vagy egyedül maradt szülők gyermekeinek. Erősítik az önbizalmat, eltüntetik a bűntudatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

A gyerekek gyakran magukat hibáztatják szüleik válásáért
A gyerekek gyakran magukat hibáztatják szüleik válásáért | fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. április 23., 09:25
2 hozzászólás. 

A gyerekeknek a szülők jelentik a legbiztosabb hátteret az életükben: apa és anya. Hozzájuk lehet fordulni, ha öröm, vagy bánat ér, anyagi és érzelmi biztonságot nyújtanak. Ám, ha a szülők kapcsolata megromlik, elválnak, vagy az egyik szülő halál, elhagyás, betegség miatt hiányzik a család életéből, az egész világ megrendül. A válás utáni időszakban a gyerekek sérülékenyebbek, szükségük van segítségre, hogy az érzelmeiket fel tudják dolgozni, meg tudják valakivel beszélni.

Az Erdélyi Életvédők Egyesülete a székelyudvarhelyi önkormányzat támogatásával hathetes csoportot indít az elvált, egyszülős családok 9-13 éves korú gyerekeinek. A szakemberek – pszichológus, mentálhigiénés szakember, szociális munkás, pedagógus bevonásával – vezette foglalkozások célja a gyerekek önbizalmának, önértékelésének erősítése, érzelmi támogatás, a bűntudat és más negatív érzelmek, élmények feldolgozása, önelfogadás, empátia- és szociális készségek fejlesztése.

A május 9-június 13. között, péntekenként 16.30-tól 18 óráig tartó foglalkozásokon változatos módszerekkel, játékkal, csapatjátékkal, önismereti gyakorlatokkal, zenével, mesével, kézműves tevékenységekkel segítenek a gyerekeknek megérteni és elfogadni az új helyzetet, amelybe kerültek. A tevékenységekre jelentkezni a 0740-655239-es telefonszámon, vagy az eletvedok@yahoo.com email címen lehet, helyszínük a volt Cérnagyár épületének (Nicolae Bălcescu 69/A) második emeleti terme.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
balintek
2014-04-23 23:09:46
Jó kezdeményezés. Csak picit árnyaltabban kell fogalmazni ezzel a "bűntudatos" dologgal.
Bűntudat eltüntetést vállalni, bevállalni?! Hmm.
Ha ez így működne, hogy abraka-dabra tűnjön el a bűntudat...
avatar
életvédők
2014-04-24 21:31:42
Természetesen igaza van a kedves olvasónak, a bűntudatot nem lehet "abraka-dabra" módra eltüntetni, és nem is akarjuk. A bűntudatot enyhíteni, feldolgozni szeretnénk, ami pedig a cikk címében használt kifejezést illeti, saját hibánkon kívüli elírás történt.
Megértésüket köszönjük.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."