Itthon » Civilek

Lassan szívnak, tovább érnek

Ismét szívnak a székelyföldi és magyarországi pipások, az idei verseny helyszíne a székelyudvarhelyi Romantika Étterem lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

pipaverseny-12
Fotó: Kakasy Botond / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. május 14., 13:21
0 hozzászólás. 

Öt magyarországi és két székelyföldi város pipásai neveznek be a XI. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó versenyre, amit szombaton, május 17-én tartanak a székelyudvarhelyi Romantika Panzióban.

A Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklubnak ez a tizenegyedik saját szervezésű versenye, amire két csapatot is nevez. A házigazdákon kívül Székelykeresztúr is jelen lesz egy csapattal (egy csapat minimum három pipást jelent), Magyarországról pedig a debreceni, szekszárdi, szentgotthárdi, szigetvári és dombóvári pipaklubok képviseltetik magukat. Több országos és világbajnok is jelen lesz az udvarhelyi versenyen.

pipaverseny-05

A regisztráció (benevezés) 15 órakor kezdődik, a verseny egy óra múlva indul a szabályzat ismertetésével, illetve az eszközök (minden benevező egy egyedi, nagykőrösi Szabó-pipát kap, három gramm Mac Baren Vanilla Cream dohányt és két szál gyufát) kiosztásával kezdődik.

Öt perc alatt lehet felkészülni a versenyre (dohány megtörése, pipa meggyújtása), majd következik a gyújtás és a verseny – a pipásoknak az első tíz percben nem szabad vizet sem inniuk. A verseny két órát biztosan eltart, mert a legjobbak több mint két óráig is tudják szívni a pipát – a különböző kategóriákban azok lesznek a győztesek, akiknek a legkésőbb alszik ki a pipájuk.

A díjkiosztót és eredményhirdetést 19 órakor tartják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."