Itthon » Civilek

A Rezre mászhatsz fel az ekésekkel

Könnyű, de szép gyalogtúrára hív az Erdélyi Kárpát-Egyesület szombaton.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Rez-teto
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 05., 10:24
0 hozzászólás. 

A Nagy-Küküllő és a Ballé-patak közti hegygerinc legkeletibb kiemelkedését, a Rez-tetőt látogatják meg, mely 716 m magasan emelkedik az Udvarhelyi-medence fölé.

A Rez-tetőt Kadicsfalva felől közelítik meg. A templom melletti sikátoron a homokbányáig mennek, majd a 2011. őszén megperzselődött, s emiatt kivágott fenyőerdőn keresztül a Danka oldalában másznak ki a lapos tetőre.

Egy rövid kapaszkodó után feljutnak a legmagasabb pontra, ahonnan szép időben jól látszik a Fogarasi-havasok gerince is. Kiadósabb pihenő után szalonnasütésre a Tibód feletti forrásnál kerítenek sort. Innen egy kényelmes sétányon visszakanyarodnak a csúcs alatti lapos legelőre, majd beereszkednek a Fenyéd feletti erdőbe.

Meredek, köves hegyoldalon ereszkednek le, aztán egy szekérúton jutnak ki a Kőalja nevű, gyönyörű kaszálókra. Jobbra a Szirt-oldal sziklafalai fehérlenek, melyeken sötéten tátongnak a mesterségesen kialakított üregek. Ilyenkor veszélyes oda felmászni, mert a konglomerátum omladékony, könnyen meg lehet csúszni. Az enyhén ereszkedő ösvényen Kadicsfalva felé tartanak majd, aztán a Kerek-dombot maguk mögött hagyva a Rez-árka mentén ereszkednek le Kadicsfalvára.

A gyalogtúra hossza 12 km, szalonnasütéssel együtt, kényelmes ütemben 7-8 óra alatt megtehető. A túrára minden érdeklődőt szívesen látnak.

Indulás reggel 9 órakor a C+C üzlet előtti parkolóból. Túravezető Birtalan Dénes. Érdeklődni a 0743-049030-as telefonszámon lehet.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."