Itthon » Civilek

Tovább hintáztat a hivatal

A polgármesteri hivatal három és fél hónap után hívta beszélgetésre Kilyén Médiszdeát, a játszóterek ügyét felkaroló édesanyát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Jatszoter-Vonat
A kisiklott mozdony fotó: Pál Edit Éva/archív
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. február 17., 15:48
0 hozzászólás. 

Tikosi László, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatója felkészülten fogadta irodájában az édesanyát másodmagával, azzal a szándékkal, hogy egyeztessék a szülői igényeket a pénzügyi lehetőségekkel. Számos, szebbnél szebb játékelemeket tartalmazó katalógus és árajánlat várt az asztalon. No meg annak nyomai, hogy valóban foglalkoztak már tavaly is a kérdéssel, de rejtélyes okokból a polgármester asztalán „elkallódtak" a katalógusok. Kivéve egyet: a nagyon szép, ám a legdrágább játékelemeket felsorakoztató prospektust.

Ezt lobogtatva mondott nemet a városvezető az ünnepek előtt az „értelmetlen pénzköltésre". Kilyén Médiszdea Tikosi Lászlónak is, és most a médiának is elmondta, a szülők nem 8000 eurós játékokat kérnek. Használható, biztonságos és korszerű játszótereket szeretne mindenki. Vannak olyan játszóterek, amelyek már teljesen használhatatlanok, de olyanok is, amelynek elemei csak javításra szorulnak.

Ha a gyerek kiugrik a hintából, autón landol

„A polgármester valamiért nagyon ragaszkodik a fa játszóterekhez, és mi el is mondtuk, hogy semmi bajunk velük, ha azok minőségiek. Például jó, ha ezeket az elemeket egy tízcentis fém talppal megemelik, ami meggátolja a rothadást, az illesztésekhez pedig műanyag védőt raknak. Röviden azt szeretnénk, bármit is vásárolnak a játszóterekre, minőségi legyen" – mondta el a kezdeményező édesanya.

Jatszoter-maszoka

„Sajnos egyetlen pozitív példát sem tudok mondani a városból, harmincéves játszótereink vannak. A két, viszonylag új játszóterünk a Bethlen-negyedi parkban és a városi nagy parkban van, amelyek minősége nem a legjobb, és mint kiderült, nem felelnek meg az uniós elvárásoknak sem. Vannak olyan játszóterek, ahol sorra tűnnek el a játékelemek, egyre szűkebbek, sőt egy-egy részüket önkényesen át is alakítottak parkolóhellyé. Máshol szeméthegyek tornyosulnak, a kóbor kutyáknak és a hanyag embereknek köszönhetően" - tette hozzá Kilyén.

Cégektől is érkeztek felajánlások

Ezeket az észrevételeket feljegyezték a hivatalban. Az édesanyák azt az ígéretet kapták, hogy amint az idő és a keret engedi, orvosolják a problémákat. Változások április-májusra várhatók, de hogy pontosan milyenek, nem lehet tudni. Tervek vannak, amelyeket az ígéretek szerint legkésőbb jövő héten átnéz a polgármester. A tavalyi, játszótérfelújításra szánt 280 ezer lejes keretet már nem használhatja fel a város, és még nem tudni, idén mekkora összeget különítenek el erre a célra. Mindenesetre már civilek és cégek is jelezték segítő szándékukat, s Kilyén Médiszdea szerint ilyen lehetőségekkel sok probléma megoldható.

A konkrét lépésekkel az édesanyák megvárják a városvezetés döntését. A szülői összefogással kapcsolatban az a tapasztalatuk, hogy az emberek szívesebben követnek egy konkrét célt. Így ha a városháza nyilvánosságra hozza a terveit, sokkal könnyebb lesz a kalákákat is megszervezni, mint most.

Jatszoter-nagy1

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nem megy egyik napról a másikra egy ilyen projekt, de ha van egy hosszú távú terv, amely figyel az egészen kicsik, a nagyobb gyerekek, sőt akár a tinik igényeire, látogatottabbak lesznek a játszóterek, és talán nem a Bethlen-negyedi park szökőkútja lesz a gyerekek kedvenc mászókája" – mondta mosolyogva az édesanya.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."