Itthon » Civilek

Örömmel segítettek a refisek

Kitettek magukért a refis diákok: közel kétszáz kiló élelmiszert adományoztak a rászorulók javára. Most már jöhet a húsvét!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Megvolt a húsvéti jócselekedet a diákoknak. Fotók: Lőrincz Edit
Megvolt a húsvéti jócselekedet a diákoknak. Fotók: Lőrincz Edit
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. március 24., 10:52
0 hozzászólás. 

Az akció ötletgazdája, Lőrincz Edit tanárnő hatalmas örömmel számolt be arról, hogy mekkora sikere volt a már hagyományossá vált nagyböjti adománygyűjtési akciónak, amely a „Hozz egy..." nevet viseli.

A gyűjtést az iskola diáktanácsa és a pedagógus által toborzott Harmatcseppek Szeretetszolgálat vállalta magára. „Elmondhatjuk, hogy ismét hozták a formájukat a refis diákok. Kicsitől nagyig sorakoztak a meghirdetett nagyszünetekben, hogy leadhassák adományaikat. Nem jegyezzük, ki adott és ki nem, azt sem, hogy egyet vagy többet. Ezért legfeljebb egy gyorsan elrebegett köszönet jár a leadáskor, és mégis jönnek és hozzák adományaikat" – újságolta lelkesen a szervező.

Megtelt a raktár

Az elmúlt napokban 64 kiló liszt, 46 kiló cukor, 21 liter olaj, 64 csomag makaróni, 21 kiló rizs, 86 darab pástétom, továbbá számos húskonzerv, babkonzerv, kukoricaliszt, gríz és más alapélelmiszer került a raktárba.

adomany1b

Megvan a helye minden egyes adománynak: jórészt a Böjte Csaba által működtetett udvarhelyszéki napközi és gyermekotthonokba viszik az összegyűlt élelmet, akárcsak az előző években.

Idén azonban újdonság, hogy az újonnan Székelyudvarhelyen létrejött Diakónia Keresztyén Alapítványnak is adnak az adományokból, akik az idős, beteg, magukra maradt embereket támogatják. Így az idős rászorulóknak is szebb ünnepet biztosítanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."