Itthon » Civilek

Idén másképp virágzik Székelyudvarhely

Idén utalványt adnak, nem pedig virágtövet – így mindenki maga dönti el, hogy milyen növényeket vesz az 50, illetve a 100 lejes értékjegyért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. április 19., 13:33
0 hozzászólás. 

Idén is meghirdette a Virágos Székelyudvarhely elnevezésű programot a polgármesteri hivatal. Az egyik legnépszerűbb udvarhelyi kezdeményezés még 2014-ben indult, célja mindig az volt, hogy a lakosságot és intézményeket bevonják és együtt otthonosabb környezetet alakítsanak ki.

Tavaly 12 500 cserepes virágot osztottak szét a résztvevőknek, idén pedig tovább szeretné növelni ezt a mennyiséget a hivatal, az idei költségvetés 20 ezer lej.

A regisztráció április 20-án kezdődik és tíz napig tart. Idén több újdonság is lesz, többek között az, hogy egy kritérium rendszernek eleget téve lehet igényelni a növényeket. Az eddigiektől eltérően nem virágtöveket, hanem utalványokat kapnak a résztvevők, amelyeket olyan növényre válthatnak be, amelyek ízlésüknek leginkább megfelelnek.

A magánszemélyek 50, a jogi személyek, illetve az intézmények 100 lejes értékjegyben részesülnek. A kiosztás módozata és helyszíne is változik az elmúlt évekhez képest: idén már nem a városháza belső udvarán, hanem a városi parkban lesz a 10. Dísznövény- és virágkiállításon, ahol a növények termelői hasznos tanácsokkal is ellátják majd az igénylőket.

Bővebb információkat a Városháza oldalán találhatnak az érdeklődők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."