Országos » Gazdaság

Dübörög a román gazdaság

Mi vagyunk a legjobbak az unióban állítólag, legalábbis az EU statisztikai hivatala szerint. Románia, a jó fiú.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

romaniaeconomie
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. augusztus 17., 11:42
0 hozzászólás. 

Éves összevetésben az EU országai közül Románia gazdasága bővült a legnagyobb mértékben, mintegy 5,7%-kal a második negyedévben, az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva.

Az Eurostat szerint a bruttó hazai termék (GDP) éves összevetésben 5,7%-kal nőtt az első és a második negyedévben egyaránt. Április-júniusban az euróövezetben átlagban 2,2%-kal, az Európai Unióban pedig 2,3%-kal bővült a hazai össztermék az első negyedévben jegyzett 1,9%, illetve 2,1%-hoz képest.

Negyedéves összevetésben a román GDP növekedése 1,6 százalékos volt, és ezzel az eredménnyel Románia a második az EU-ban. Csak Svédország előzi meg, ahol az első negyedévhez viszonyítva a második negyedévben 1,7%-kal nőtt a gazdaság. Az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,6 százalékkal nőtt a GDP az idei második negyedévben az előző három hónapban elkönyvelt 0,5%-os bővüléshez képest.

Az Eurostat által közzétett adatok megegyeznek az Országos Statisztikai Intézet (INS) által szerda reggel közöltekkel. Az INS szerint a második negyedévben 5,9%-kal bővült a gazdaság az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A szezonális hatásoktól megtisztított adatsor szerint az idei első negyedévvel összevetve 1,6%-os, tavaly április-júniushoz képest 5,7%-os volt a növekedés.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."