Pénteken tüntetnek a külföldön dolgozó romániai vendégmunkások

A nyári szabadságuk idején külföldről hazatérő román vendégmunkások nagyszabású tüntetésre készülnek pénteken Bukarestben. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tuntetes
A román vendégmunkások alaposan dokumentálták a hazafele vezető utat
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. augusztus 09., 16:06
0 hozzászólás. 

A nyári szabadságuk idején külföldről hazatérő román vendégmunkások nagyszabású tüntetésre készülnek pénteken a kormánypalota előtti Victoria-téren a hatalmon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD), Liviu Dragnea pártelnök és Viorica Dancila miniszterelnök ellen, szolidaritást vállalva a másfél éve kezdődött korrupcióellenes megmozdulásokkal.

Csütörtökre virradó éjszaka megérkeztek az országhatárra a diaszpóra Nagy Britanniából, Olaszországból és más nyugat-európai országokból elsőként indult szervezett csoportjai. Az egyik fellobogózott autós menetoszlopnak néhány tucatnyi nagyváradi ellenzéki aktivista ünnepi fogadtatást rendezett az Ártánd-Bors határátkelőn.

A csendőrök is készülnek

A csendőrség komoly erőkkel készül, más megyékből is erősítést vezényelt Bukarestbe. A tüntetők figyelmét pedig felhívták arra, hogy „nem fogják eltűrni” a polgári engedetlenséget, az erőszakos cselekményeket, az erőszakra vagy állami intézmények elfoglalására uszító felhívásokat.

Két hónapja szabadságra készülnek

Az augusztus 10-i kormányellenes tüntetésre már csaknem két hónapja készül a román diaszpóra, de a közösségi fórumokon szerveződő megmozdulásnak nincs gazdája.

Bár a külföldön dolgozók több egyesülete is részt vesz a toborzásban, egyesek közülük be is jelentették a tüntetést Bukarest főpolgármesteri hivatalának, a demonstrációért egyikük sem akart felelősségét vállalni, és szervezőként írásos megállapodást kötni a közrendet biztosítani hivatott csendőrséggel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."