Itthon » Civilek

Megmondhatod, hogy mi az érték nálunk

Értékgyűjtő versenyt hirdet a Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság az udvarhelyiek számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Szekelyudvarhely
Sok érték rejtőzik ebben a városban
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. augusztus 18., 11:23
0 hozzászólás. 

A kezdeményezés célja felkutatni és összesíteni Székelyudvarhely kulturális, történelmi, természeti, gazdasági értékeit, majd mindezekből egy értéklistát készíteni. A kezdeményezők várják bármilyen olyan székelyudvarhelyi értékkel jelentkezőket, amelyet a beküldő Székelyudvarhely történetében, életében meghatározó fontosságúnak tart, és az alábbi kategóriák valamelyikébe besorolható: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

A jelöléshez fontos, hogy a nevezés mellett a székelyudvarhelyi érték legyen megnevezve és egy röviden leírás, fénykép is legyen csatolva mellé. Olyan értékek bemutatását várják, amelyre a beküldő büszke, ami érdekes, sajátos, ami tükrözi Székelyudvarhely hangulatát, egyediségét.

A beküldőnek az a feladata, hogy elküldje személyes adatait (név, levelezési cím, telefonszám, e-mail cím), a kiválasztott helyi érték alapadatait (megnevezés, cím / fellelhetőség helye), illetve a kiválasztott érték rövid, pár soros bemutatását.

A bemutató anyagokat augusztus 15-31. között lehet beküldeni a civilkurazsiegyesulet@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen leadni a Vár utca 4. szám alatti Demokrácia Központba. A legtöbb like-ot összegyűjtő értékek beküldői könyvutalványokat nyernek (első díj: 250 lej, második: 150 lej, harmadik díj: 100 lej értékű könyvutalvány).

A kiírásnak megfelelő anyagokat a Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság 2017. szeptember 1-én közzéteszi a Székelyudvarhelyi Értéktár Facebook oldalon. Szeptember 1-29. között az oldal látogatói like-kal szavaznak a közzétett székelyudvarhelyi értékekre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."