Itthon » Civilek

Újra őrt állnak a vörös darabontok

Itt a turistaszezon, május 25-én 17 órakor újra munkába állnak és felavatják az újoncokat is a Székely Támadt vár őrei, a vörös darabontok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Darabont
Darabontedzés
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 22., 16:15
0 hozzászólás. 

A Spanyár-ház udvarán tartották meg május 22-én, kedden délután első kiképzésüket a darabontok. A hét újonccal 22 fősre gyarapodott csapat idei első őrségváltását megelőző edzést Szabó Vata viceőrnagy, a Mezőföld Hajdú és Szendefi Márton, a Bornemissza János Hagyomány Őrség Egyesület tagja irányította.

Amíg a srácok puskával hátukon gyakorolták a menetelést, Fazakas Szabolcs, az őrségváltás ötletgazdája és legfőbb támogatója elmondta: az újoncok ünnepélyes, zászlóátadással egybekötött avatásának május 25-én a Városháza lesz a helyszíne, de a gyakorlatozó darabontokkal a következő napokban a városközpontban is találkozhatunk. A polgármesteri hivatal és a Youthbank pályázatán pénzt is nyert a csapat, így elutazhatnak Dunakeszire, az országos katonai rendezvényre, de természetesen jelen lesznek Tusványoson is.

A darabontok ösztöndíjára létrehozott alapot szuvenírek árusításával fogják felduzzasztani. Az őrségváltáson részt vevő turisták kis fapuskát, darabont cipőt, hűtő-mágnest vihetnek haza emlékül.

Az őrségváltókat szintén felkaroló Haáz Rezső Múzeum igazgatója, Miklós Zoltán szerint az egyéves sikertörténet folytatásra érdemes, viszont negatívum, hogy a kezdetben lelkes vendéglátósok egy része kihátrált a turistacsalogató projekt mögül. Bunta Levente polgármester szerint a darabontok vörös színfoltjai a városnak, tevékenységüket a hivatal szívesen támogatja.

Aki kíváncsi az újonc vörös darabontok felavatására és az idei év első díszőrségváltásra, az ne legyen rest, és pénteken 17 órára ballagjon le a Városházára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."