Itthon » Ifjúság

Akik áthallatszanak a szomszédba: Gloomy Afternoon

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk a következő hetekben-hónapokban. Third: Gloomy Afternoon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/gafternoon
Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/gafternoon
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 05., 10:21
1 hozzászólás. 

Borongós délutánon állítunk be a Borongós Délután nevű diákzenekar próbatermébe, ahol annyira azért nem rossz a hangulat, mint ahogy azt az együttesnév sugallná. Öt középiskolás srácról van szó, akik a rockzene irányában teszik első szárnypróbálgatásaikat - van köztük zenesulis, de van szemtelenül fiatal és két osztálytárs is.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/gafternoon

Mint általában a világhírű zenekarokban, itt is egy duó volt a törzsmag: a 17 éves Rend Péter énekes és a 16 éves Gál Lóránt basszusgitáros (mindketten a Tamási gimi tanulói, osztálytársak) beszéltek össze pár hónappal ezelőtt a zenekarosdit illetően. A Magic Stones elnevezés kicsikét hajazott a világ legnagyobb rockbandájára – s ugye a Rolling Stonesban is Mick Jagger és Keith Richards beszéltek össze először – a nevet aztán Péter javaslatára megváltoztatták Gloomy Afternoon-ra. Addigra már megvolt a csapat többi tagja is: a ritmusgitáros Fodor-Györfi István (18 éves, a Palló Imre művészeti iskola tanulója), az alig 14 éves Kövecsi Norbert szólógitáros (a Móra Ferenc általánosba jár, még csak hetedikes!). A Heaven's Tear dobosa, a Bányaiba járó 16 éves Nemes Mátyás segíti ki őket.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/gafternoon

Náluk is egyencipő a tornacsuka, a farmerok feszülnek a piszkafalábakon, a haj pedig belóg a szembe vagy tüsin égnek áll – hétköznapi a cucc, de jól mutat.

Kapocs, lájk

Ha tetszik a banda, többet szeretnél tudni róluk, vagy csak imádsz fácsén lájkolni, akkor katt az oldalukra.

Ez a felállás két hónappal ezelőtt alakult ki, azóta hét számot megtanultak már – a fotózkodás közben bele is csapnak egy Green Day-be, lelkesen zúznak egyet, majd elmondják, hogy többjüket először a finn Nightwish fogta meg a rockzenét illetőleg. Utána viszont egyszerűsödtek a dolgok, mert inkább az amerikai vonal jött be, s evidens volt, hogy ezen a vonalon próbálnak majd mozogni. A próbateremben kinyomtatott Deep Purple, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers és Tankcsapda szövegek hevernek – valószínűsíthető, hogy ezen alapanyagokból kikeveredik majd a legelső Gloomy Afternoon-dal.

Ha az ajtó nyitva van a próbateremben, akkor a muzsikálás áthallatszik a szomszédba, de nincs ezzel baj – mind az énekes szülei (a házukban van a próbaterem), mind pedig a szomszédjaik megbékéltek a tinédzserek új, lassan megszokottá váló szenvedélyével. Próba, próba és próba: heti 1-2 alkalommal mintegy 3-4 órát gyakorolnak – habár eddig csak két, visszafogottabb fellépésük volt, május 21-én – ők mondták – lesz koncertjük egy másik udvarhelyi diákegyüttessel, a Dead Smile-al közösen a Park Vendéglő nyárikertjében.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/gafternoon

Gyors hangszerváltás a dobos és a basszeros között és elnyomják a Tankcsapda-balladát: Örökké tart. Legyen úgy, ami a szenvedélyüket illeti. Idejük van.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
monikaaa
2011-05-05 18:49:18
.
tetszik:D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."