Itthon » Ifjúság

Akik nem zavarják a szomszédot: Face Today

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk a következő hetekben-hónapokban. Second: Face Today.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday
Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 28., 16:35
0 hozzászólás. 

Négy tornacipős, farmeros punkfej – a hajuk égnek áll, ők pedig a tornacipőjüket bámulják. Rockzenekar, abból az ún. poszt-punk, ill. magyarul deszkáspunk-féléből, ami a kilencvenes évek második felében, a grunge első nagy hullámának lecsengése után tört magának utat az amerikai álomban. Green Day, Blink 182, Good Charlotte és hasonlók – cikkünk középiskolás hősei e bandák dalait meghallva tértek a rock mezejére.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday

A Butu Arnold (gitár/ének), Siklódi Bátor (gitár/basszusgitár – fenti kép), Lukácsi Előd (gitár) és Jakab Attila László (ütős hangszerek) alkotta négyesfogat tavaly ősz óta próbál együtt ebben a felállásban.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday

Kapocs, lájk

Ha tetszik, akkor a facebookon is megtaláljátok őket. Még több infó a Popsuli oldalán.

Előd (fenti kép) és Báti 17, illetve 18 évesek, délelőtt a Refi, illetve a Peda az otthonuk, Arnold végzett már (húsz éves), a 22 éves Jaxi pedig később csatlakozott hozzájuk (ekkor lett elektromos a zenekar, addig akusztikus gitárokon játszottak). Utóbbi édesapja fiatalkorában szintén dobos volt: a Katalit együttesben püfölte a bőröket a nyolcvanas években – az ifjú Jakab most egy elektromos dobot üt a próbateremben.

S itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amit felettébb érdekesnek tartunk: a próbán mind a négy tagnak fülhallgató van a fején, a dob, illetve a basszus-, elektromos- és akusztikus gitár egy keverőn keresztül jut az erősítőbe. Egymást hallják tökéletesen, de a mellettük álló érdeklődő és a szomszéd csak az akusztikus gitárt és az éneket hallja – ezért nem zavarnak ők senkit.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday

A mostani felállás több kísérlet után alakult ki: korábban más-más, kisebb zenekarokban próbálkoztak, aztán összeállt ez a négyes – eddig kocsmákban, gólyabálon, illetve egy tehetségkutatón léptek fel. Több mint tíz dal van már a repertoáron, ebből három saját szerzemény, s egyiket, a Stampede-t már stúdióban vették fel.

Face Today - Stampede

Koncerteken a saját dalok mellett játszották már az említett Blink 182 dalait, de Limp Bizkit-et, Gabriela Cilmit, Jazon Mraz-t és Oasist is. Nyilván, hogy ezek a kedvenceik, de azt vallják, hogy amit a közönség is szeret, azt játszani kell. Előd a Sum41-t, Arnold a Blink 182-t és az Offspringet, Báti a Good Charlotte-ot, Jaxi pedig az apjától hallott rock-klasszikusokat (AC/DC, Iron Maiden) nevezi meg ihletőnek.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/facetoday

A Face Today angol nyelvű szövegeit Arnold, a frontember írja, a zenék témáját is ő hozza általában – mint mondják, szeretik, amit csinálnak: hetente 1-2 próba szebbé, jobbá tesz az életet. Diákok, fiatalok, tele vannak energiával – emellé pedig nagyon jó kísérőzene a kaliforniai deszkáspunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."