Itthon » Ifjúság

Akik forradalmasítani akarnak: Rock Revolution Band

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk. Sixth: Rock Revolution Band.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

RockRevolution
RockRevolution
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. június 02., 13:09
0 hozzászólás. 


Diákzenekar-sorozatunkban ezúttal egy olyan csapatot mutatunk be, amely kb. egy éve tartja magasra a roczene zászlaját: a Rock Revolution Band kvartettje négy olyan srácból áll, akik először a Rock Generation nevet adták maguknak. Hozzáfűzhetnénk, hogy életkoruk (14 és 19 év közöttiek) alapján inkább a szüleik voltak az a generáció, akik ráléptek a rock and roll útjára. Például az alig 14 éves dobos, László Zsoltika (a Református Kollégium tanulója, még alsó tagozaton) édesanyja zenetanárnő, a kissrácot gyerekkora óta "fertőzi" a rock.

RockRevolution

Társai közül a Szabó Hunor basszusgitáros (19 éves, a Benedek Elek Líceum diákja) és Czerják Hunor (16 éves, Bányai János iskola) hozták létre a zenekart, miután pár éve elkezdtek gitározni - akkor még Dry Way-nek nevezték duójukat, majd más barátokat is belevontak a zenélésbe. Énekesük a 18 éves, szintén a Benedekbe járó Boga Tamás lett - Tamás énekhangját Szabó Huni „fedezte fel". Korábban öten voltak, de Blotár Sándor ritmusgitáros kilépett az együttesből. A négyesfogat már négy saját, magyar nyelvű dalt (Ok nélkül, Nem vagy a csúcson, Vágyak, Az én világom) is összehozott, s ezeket kiegészítve Tankcsapda-, Ossian-, Depresszió-dalokkal, már egy kb. tíz számból álló koncertet tudnak adni.

RockRevolution

Adtak is, többször: legalább egy tucat fellépésük volt egy év alatt, különböző gólyabálokon, illetve kocsmákban és tehetségkutató versenyeken. Hetente legalább kétszer próbálnak a Siculus Ifjúsági Ház emeleti próbatermében (mikor koncertjük van, azon a héten 3-4 próbát is beiktatnak) - fotózás közben egy Tankcsapada-dalt, az Ez az a ház címűt döngetik el. Habár már 15 órára összeülnek, a próbát csak egy órával később kezdhetik el, hogy ne zavarják a lakosságnyilvántartó iroda működését. Közben Cézé Metallicát és AC/DC-t penget a gitárján.

RockRevolution

Egyébként a Tankcsapda az a zenekar, amit mindannyian nagyon szeretnek, de az Ossian, az Iron Maiden és a Shinedown is topon van, ami a csapat kedvenceit illeti - kedvenc helyeik az "alsó Gének" hívott G. Music Pub, valamint a Thunder Rock Club, elsősorban a koncertekért. Ketten (Szabó Huni és Tamás) érettségi előtt vannak, úgyhogy a következő hetekben a próbák ritkulni fognak, de úgy tervezik, hogy miután egyetemisták lesznek, a zenekar tovább fog működni.

RockRevolution

Ami a zenei képzettségüket illeti, Cézé egy évet járt klasszikus gitárt tanulni Derzsi Dénes tanárhoz, Zsoltika pedig három évig tanulta a dobolás fortélyait Geréb Miklós dobtanártól. Tamás és Huni autodidakta módon tanul - számítógépeik tele vannak zenével, s egyik kedvenc elfoglaltságuk a koncert-dvd-k (Depresszió, Tankcsapda, Red Hot Chili Peppers) közös nézése. Illetve az álmodozás arról, hogy sajátos módon forradalmasítják a rockzenét és egyszer majd egy nagy fesztiválon valamelyik sztárcsapat előzenekara lehetnek.

Ha tetszik a banda, kattints a Facebook-ra, az egyik saját dalukat nézheted-hallgathatod a youtube-on





0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."