Itthon » Ifjúság

Országos döntőben bizonyíthat két udvarhelyi zenekar

A Local Heroes szombati, romániai döntőjén két udvarhelyi zenekar, a Face Today és a Rock Revolution is részt vesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi_FaceToday
Bedohazi_FaceToday
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 29., 09:02
0 hozzászólás. 

A versenyt a sepsiszentgyörgyi Brava Clubban (volt El Paso) tartják szombaton, október 1-én 17 órai kezdettel – összesen tíz zenekar mutatja be produkcióját. Ami az udvarhelyieket illeti, a döntőbe a Rock Revolution és a Face Today jutottak be. Utóbbiak nemrég Tatabányán ötödik helyezést értek el a Peron Music Tehetségkutatón. Nem mellékesen a zenekar pénteken este nyolctól a Szentimre utcai Szlengben is koncertezik.

Bedohazi_RockRevolution

A Face Today frontembere, Butu Arnold honlapunknak elmondta, hogy a környékről csak ők, valamint a Rock Revolution jelentkezett, nem kellett részt venniük előválogatón, mindkét csapat mehet a vetélkedő döntőjére. Boga Tamás, a Rock Revolution énekese pedig azt mondta el az uh.ro-nak, hogy ők négy saját számmal, valamint feldolgozásokkal vesznek részt a vetélkedőn. Egy hasonló rendezvényen, az Ifisztáron már bizonyítottak tavaly.

A többiek

A szentgyörgyi döntőn színpadra lép még a Chance at Last Day (Sepsiszentgyörgy), a Graphic (Brassó), a Fan (Brassó), a Sonor (Brassó), az Elendil (Marosvásárhely), a With Lead (Nagyvárad), a Krepuskul (Kolozsvár) és a Whisperblast (Kolozsvár)

Ami a jelentkezési feltételeket illeti, szigorú kikötés volt, hogy a zenekari tagok átlagéletkora nem lehet több 27 évnél és a mindannyian román állampolgároknak kell lenniük, illetve kiadóval szerződésben álló együttes nem jelentkezhet. Zenei stíluskorlátozás nincs, de tilos „rasszista, szexista, fasiszta szövegek használata", a félórás fellépés fele saját számokat kell tartalmazzon.

Mint a Local Heroes honlapja megjegyzi, az első verseny 1989-ben Németországban azzal a céllal került megrendezésre, hogy a két állam egyesítése után a fiatal zenészeknek érvényesülési lehetőséget biztosítson egy sajátságos támogatási rendszer keretén belül. Két évtized alatt nemzetközi méretűvé nőtte ki magát a rendezvény: Ausztria, Olaszország, Belgium, Magyarország, idén pedig Románia is csatlakozott.

A verseny olyan ismert zenekarok karrierjét indította el, mint a Madsen, illetve a Tokio Hotel – nem jönne rosszul egyik udvarhelyi zenekar számára sem a hasonló hírnév.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."