Itthon » Ifjúság

Több évszázad Tusványosa

A huszonkettedikre sikerült pár dolgot megoldani, van, ami miatt igazán a jövőben érezhetjük magunkat, és egy-két dolog maradt a régiben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/tusvanyos2011
Itthon_Ifjusag/tusvanyos2011
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. július 20., 17:19
0 hozzászólás. 

Megjöttünk, itt vagyunk, egy estét már át is vészeltünk a háromötvenes Ursusnak köszönhetően és igyekszünk teljes mértékben asszimilálódni a 2011-es Tusványoson.

A tavalyi első benyomásunk – miszerint a legtöbben rockerek – idén már nem állja a helyét: a Csukás-tó mellé sikerült összecsődíteni mindenkit, aki politizálna, okulna, vagy éppen koncertet hallgat. A metálharcosok jól megférnek a közeli sátorban dübörgő elektró hallgatóival, bár a gitáresten akkordokat lefogni próbáló zenész dolgát kissé nehezíti a közvetlen szomszédságából üvöltő basszus.

A kissé eklektikus zenei felhozatalon kívül egyéb is maradt a régiben, mint például a három zuhanyzóra várakozó tusolni vágyók hosszú sora. Ez valóban segíti a spontán ismeretségek kialakulását, de mi inkább nem ilyesmit idéznénk fel az előző század éveiből.

Itthon_Ifjusag/tusvanyos2011

Fotó: Kiss Olivér, szabadsag.ro

A vizes blokkba egy örvendetes fejlesztés is került, ugyanis a huszonkettedik nyári táborra sikerült zuhanyfüggönyöket beszerezni. Csak gratulálni tudunk az akvizícióhoz, reméljük, hogy a helyükön is maradnak a műanyaggyártás eme szép példái.

Kedvenc mobilszolgáltatóink idén sem tudják zökkenőmentesen abszolválni a rendezvényt: estére összegyűl a nép, a mobilkommunikáció lehetősége pedig rettegő tömegiszonyosként libben tova. Így jöhet létre az az igazán huszonegyedik századi helyzet, hogy a jó WiFi lefedettségnek köszönhetően egyszerűbb emailben meghívni egy sörre a kallódó ismerősöket.

Itthon_Ifjusag/tusvanyos2011

A sör mellé zene is jár, abból pedig jutott bőven már a keddi napon is. Kalákával indult a sor, akik egészen szimpatikus módon alapozták meg az esti koncerteket. Néhányan rájöttünk, hogy mi tulajdonképpen szeretjük a Kalákát, csak eddig nem tudtunk róla – aztán felvilágosítottak, hogy inkább József Attiláért rajongunk, ugyanis az ő verseit énekelték épp.

Utánuk a Kiscsillag vette át a színpadot, tőlük pedig egy baráti hangulatú, közvetlen muzsikálást kaptunk. Én még mindig nem tudom levetkőzni azt az érzést, hogy Kispál koncerten vagyok, de ez nem feltétlenül rossz.

Itthon_Ifjusag/tusvanyos2011

Maradt ebből az utolsó felvonásra, a Budapest Bárra is, ugyanis Lovasi itt is színre lépett: klasszikus dalok és újabbak egyaránt jutottak bőven és nyílván nem őrült pogózás zárta az első tusványosi estét, de alapozásnak tökéletes volt az összeállítás. Mondhatni családbarát is, a közönség soraiban nem egy babakocsit tologató párt lehetett látni.

Mi még útbaigazítottuk Toró T. Tibort a Spritz kávézó sátra felé (napi jótett letudva), aztán némi éjszakai koslatás után jobbnak láttuk alvással készülni a szerdára.

A huszadikai programban szerepel Shantel balkáni zenéje, előtte megnézünk néhány előadást is, aztán igyekszünk még jobban összenőni Tusnáddal, hiszen – legalább ilyenkor egy hétig – összetartozunk.

A cikk szerzője twitteren gyorsjelentésekkel is szolgál a helyszínről. A rövid, de gyakoribb információk ezen a linken érkeznek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."