Itthon » Intézmények

Hazaköltözik Borbolyék ügye

Bár formailag még el sem kezdődött Borboly Csaba és vádlott-társai pere, máris újraindul, és Csíkszeredába helyeződik át.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Vége az ingázásnak | fotó: Kakasy Botond
Vége az ingázásnak | fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. március 07., 14:19
0 hozzászólás. 

Ugyan már a sokadik tárgyalást tartották Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök és tizenkét vádlott-társa ügyében a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróságon, ennek úgy tűnik, nem lesz különösebb eredménye, ugyanis a táblabíróság nem illetékes többé az ügy tárgyalásában.

Februártól új büntető- és büntetőeljárási törvénykönyv van érvényben Romániában, amely előírja, hogy minden, az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (Direcția Națională Anticorupție - DNA) által indított bűnügyi per a megyei törvényszékek hatáskörébe tartozik – tudtuk meg Sergiu Bogdantól, Borboly Csaba ügyvédjétől.

A tanácselnök és társai ellen folyó korrupciós perben az illetékes ügyész az új törvényekre hivatkozva kérte a bíróságot, hogy állapítsa meg illetéktelenségét az ügyben, és az iratcsomót küldje el a Hargita Megyei Törvényszékre.

A bíróság ugyan még nem döntött a kérés kapcsán (az ítéletet március 10-én mondja ki), de a pozitív elbírálás tulajdonképpen borítékolható, ugyanis be kell tartani az új törvény előírásait.

A március 7-i tárgyalás után Borboly Csaba elmondta, részben megkönnyebbülés számára ez a fordulat, ugyanis nem kell Marosvásárhelyre utaznia, ám ez egyben azt is jelenti, hogy az egész per elölről kezdődik, aminek nem örül, azt szeretné, ha minél hamarább véget érne.

Formailag egyébként valójában el sem kezdődött még a bírósági vizsgálati szakasz (vagyis a per érdemi tárgyalása), erre már a csíkszeredai törvényszéken kerül sor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."