Itthon » Intézmények

Nem mindenki tud adót fizetni, pedig szeretne

Nem mindenkinek felel meg a városháza nyitvatartása. Mikor fizessen adót az, aki héttől háromig dolgozik és nincsen számítógépe?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Vannak olyan udvarhelyiek, akik nem tudnak online fizetni és dolgoznak délelőtt
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. január 19., 15:30
1 hozzászólás. 

Egyik olvasónk azt panaszolta, hogy egy pénteki napon adót akart fizetni a városházán, de nem tudott, mert az adó- és illetékek osztálya már fél egykor bezárt. Felment a Kisköved utcába (a kihelyezett iroda munkaprogramját nem ismerve), de ott sem tudott fizetni, mert aznap nem volt ügyfélfogadás. Véleménye szerint, az a baj a hétköznap 8 és 14.30 óra közötti nyitással, hogy akik 7 és 15 vagy 8 és 16 óra között dolgoznak, egyszerűen nincs jó időpont. Pozitív példaként a bankokat hozta fel, szerinte a 9 és 17 óra közötti nyitás teljesen korrekt. A közpénzügyi hivatalban hetente van egy nap, amikor hosszabbított program van, egyik nap pedig rövidebb – a hosszabbított napon egészen este fél hétig lehet fizetni.

Az online fizetés lehetőségének felvetésére olvasónk azt mondta, hogy az nyilván hasznos, hiszen sokan tudnak így fizetni, de mindenkinek nincs számítógépe vagy ha van is, nem ért hozzá, illetve nem bankszámlára kapja a pénzt, hanem kézbe. A városházán érdeklődve megtudtuk, hogy ezzel a lehetőséggel tavaly 220-an éltek – nekik annyit kellett tegyenek, hogy bemenjenek a hivatalba, regisztráljanak és egy kódot kapjanak.

A hivatalban minden hétköznap 8 és 14.30 között lehet fizetni, kivéve a pénteket, ekkor rövidített a program (9-12), ehhez jön még a Kisköved utcai iroda, ahol kedden és csütörtökön 9 és 12 között lehet adót fizetni. A közpénzügyi hivatalban (amit pozitív példaként hozott fel a panaszos), a következő nyitásrend van: hétfőn, kedden és csütörtökön 8 és 16.30 között, pénteken rövidített program van (8-14), de szerdán 8 és 18.30 között vannak nyitva.

A hivatal sajtószóvivőjének azokat a kérdéseket tettük fel, hogy milyen gyakorlat alapján állapítják meg az ügyfélfogadást a városházán, miért nem lehet hetente egyszer hosszabb, egyszer meg rövidebb napot tartani, illetve mi értelme van a Kisköved utcai pontnak, ha csak hetente kétszer és délelőtti órákban van nyitva?

Bálint Attila sajtószóvivőtől azt a választ kaptuk, hogy a polgármesteri hivatal az elmúlt időszakban több lépést is tett annak érdekében, hogy a városlakók és a hivatal közti ügyintézés hatékonyabb legyen. Január 19-étől a városháza Bethlen-negyedi, Kisköved utcai pénztárában is befizethetik az adót, itt kedden és csütörtökön 8–12 óra között fogadjuk a városlakókat. 2014-től működik az online adófizetés.

Azok a városlakók, akik március 31-éig törlesztik a teljes évi adót, tízszázalékos kedvezményben részesülnek. A városlakók ügyintézéssel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat (a pénztár nyitvatartásával kapcsolatosan is) a Városháza 5. szám alá várják.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2016-01-20 12:09:59
????
"Az online fizetés lehetőségének felvetésére olvasónk azt mondta, hogy az nyilván hasznos, hiszen sokan tudnak így fizetni, de mindenkinek nincs számítógépe vagy ha van is, nem ért hozzá, illetve nem bankszámlára kapja a pénzt, hanem kézbe."

Kedves panaszos. Ha olvasod a UH.ro-t akkor azt jelenti van szamitogeped. Manapsag mindenkinek van.
Nincs szamlad vagy bank kartyad? Ember, haladj a korral, mert lemaradsz. Igy jarsz ha nem koveted a valtozasokat. SZENVEDSZ!
A te bajod, ha nem hasznalod ki a modern lehetosegeket, nem nagy kunszt, barki megtanithat ra. Toled fugg, igy jartal.

UI. 2 eve online fizetem az adot otthonrol, meleg teat szurcsolve este 9-kor. Te akkor menj es jarkalj korbe potyara. Vegyel peldat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."