Itthon » Intézmények

Bréking: A DNA vizsgálódik a MÜTF épületében - percről percre

Hatósági ellenőrzés zajlik reggel 8 órától a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. De mi köze lehet ennek Szász Jenőhöz?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Zárt ajtók előtt az újságírók fotó: Katona Zoltán
Zárt ajtók előtt az újságírók fotó: Katona Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 01., 10:38
2 hozzászólás. 

14.10 A sajtótéjékoztató véget ért, a DNA autója távozott, közvetítésünk befejeződött. Kérdésünkre, hogy a házkutatás kapcsolatos-e a Szász Jenő által vezetett Székelyudvarhelyért Alapítványhoz, Geréb határozott nemmel válaszolt. Fóri azt is elmondta, hogy ez Mezei János ügyének a folytatása. Geréb hozzátette, hogy "az urak korrektek voltak, egy rossz szavam sem lehet."

14.00 A MÜTF földszintjén a főiskola korábbi vezetője, Geréb László és a MÜTF Egyesület ügyvédje, Fóri Endre rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak. Ezen megtudtuk, hogy egy 2009-es ügy dokumentumaira voltak kíváncsiak a DNA ügyészei, akik egyébként Marosvásárhelyről érkeztek, a házkutatási parancsuk január 13-án volt kiállítva.

mutf-dna12

"Egy 2009-es ügyről van szó, amikor a MÜTF egyesület különböző képzéseket és az egyablakos ügyintézés bevezetését végezte mint szolgáltatást a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnak. Azt az ügyet ellenőrizték, azzal kapcsolatosan kérték a szerződéseket, számlákat, banki átutalót, számlakivonatokat. Azoknak egy része itt volt, a könyvelési aktákat hoztam be a dobozban. Igazából ezt az ügyet tudtuk, mert volt már pénzügyi ellenőrzésünk, a pénzügyőrség is leellenőrizte. Csináltak egy jegyzőkönyvet és elmentek. Ennyi történt" - nyilatkozta Geréb László, miközben a háttérben távozott a két ügyészt, egy könyvelőt és hat csendőrt szállító kék színű kisbusz. 

mutf-dna7

13.45 A DNA emberei elhagyták a MÜTF épületét, a Mokka udvarára vonultak át és ott telefonálgattak. Körülbelül öt perc múlva azonban onnan is kijöttek, autóba ültek és további 7-8 perces várakozás után elmentek. Helyszínen tartózkodó munkatársunk kérdéseire nem nyilatkoztak. "Van sajtószóvivőnk!" - ennyit mondott az egyik civilruhás férfi. Amikor azt kérdeztük, hogy a Maros vagy a Hargita megyeit keressük-e, a válasz az volt: a bukarestit.

mutf-dna1

12.37 Fóri Endre ügyvéd visszatér az épületbe, azt állítja, hogy már csak a jegyzőkönyvek aláírása van hátra a vizsgálatból, azért jött vissza, hogy aláírjon.

12.30 Geréb László az ablakból figyeli, hogy mi zajlik az épület előtt. Jelbeszéddel próbálunk értekezni. Mutatja, most nem tud telefonon beszélni, és fogalma sincs, mikor ér véget a vizsgálódás.

12.25 Olvasónk jelezte, hogy hétfő reggel a Tihadár bejáratban is voltak álarcos csendőrök. Munkatársunk a helyszínen ellenőrizte az információt, és valóban ott állomásozott a csendőrség személyautója. A Hargita megyei csendőrség szóvivője, Suciu Gheorghe nem tudott tájékoztatni arról, hogy mi célból voltak a csendőrök a helyszínen, mivel nem a Hargita megyei csendőrség alárendeltségébe tartozó csoportról van szó. Suciu szerint vagy az országos csendőrség speciális különítménye, vagy a Maros megyei mobil különítmény lehetett jelen, az ő intézkedéseikről nem adhat tájékoztatást.

11.28 Ismét csak meg nem erősített információink vannak. Többen állítják, köztük a ziarharghita.ro jól értesült, legkorábban a helyszínre érkezett újságírója is, hogy nem a főiskola, hanem a Székelyudvarhelyért Alapítvány, melynek elnöke Szász Jenő, után nyomoznak az ügyészek.

mutf-dna810.44  Fóri Endre, a MÜTF Egyesület ügyvédje jött ki az épületből és arról tájékoztatott, hogy a DNA vizsgálódik az épületben. Meg nem erősített információink szerint Mezei János, gyergyószentmiklósi volt polgármesterrel kapcsolatos a nyomozás. Úgy tudjuk, a MÜTF néhány éve az ottani polgármesteri hivatal közreműködésével tartott tanfolyamokat Gyergyószentmiklóson. A székelyudvarhelyi vizsgálattal párhuzamosan a Gyergyó Tv székhelyén is vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség. Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós 2008-ban megválasztott MPP-s polgármesterét hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolja a korrupcióellenes ügyészség. Jelenleg nem gyakorolhatja hivatalát.

10.30-kor a helyszínre érkezett Geréb László, a MÜTF volt igazgatója. Könyvelési dokumentumokat hozott egy nagy kartondobozban, azt nem mondta, ki ellenőriz, csak azt, hogy nem a  főiskolát ellenőrzik, hanem egy olyan partnerüket, akivel kapcsolatban állnak. Későbbre nyilatkozatot ígért. Nem volt ideges, nagyon nyugodt volt.

Geréb László

10.00 Információink szerint reggel 8 órakor körülbelül 8 maszkos csendőr hatolt be a MÜTF épületébe néhány civil ruhás személy kíséretében. Egyelőre nem tudjuk, hogy melyik hatóság ellenőriz, a korrupcióellenes ügyészség vagy a szervezett bűnözés ellenes ügyészség.

mutf-csendorseg2

Az épület előtt a csendőrség kisbusza áll, a bejáratnál két maszkos csendőr vigyázza a rendet. Bemenni nem szabad, és nem is tájékoztatnak arról, mi folyik az épületben - jelenti a helyszínről Katona Zoltán munkatársunk.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gees
2016-02-01 14:11:39
jenőfóbia
Szerintem lassan pszichiáterhez kellene mennetek, nagyon durva a jenőfóbiátok...
Minden más sajtótermékben max. Mezeivel hozzák összefüggésbe a házkutatást, de ti nem tudjátok kihagyni a Jenő ziccert...
Szánalmas.
avatar
Isty
2016-02-01 16:56:58
jeno
Hihi..mindig is tudtam, hogy eljon jenokenek is az ideje..., remelem kozel van mar hogy huvoson uldogeljen kicsit, "cazier"-el a zsebeben.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."