Itthon » Intézmények

Ezt kell tudnod, ha beltelked van a városban!

Ha ingatlanod, földterületed van, feltétlenül görgess tovább!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

varoshaza
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. február 14., 13:03
0 hozzászólás. 

Az év végén elfogadott általános rendezési terv módosulásai értelmében megváltoztak a város területhatárai, számos külterület belterületi minősítést kapott, mely következtében megváltoztak a jelzett ingatlanok és földterületek nyilvántartási, adózási és besorolási szabályai.

Be kell jelenteni a területeket

A Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági Irodája felhívja mindazon magán- és jogi személyek figyelmét, akik területtel, valamint haszonállatokkal rendelkeznek, hogy a 28/2008-as újraközölt kormányrendelet értelmében kötelesek bejelenteni tulajdonukat 2018. február 28-ig a mezőgazdasági lajstromba.

Az új általános városrendezési terv alapján megváltozott a beltelkek határa, ennek kapcsán arra kérik a területtulajdonosokat, hogy minél előbb jelentkezzenek a Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági Irodájában.

Szükséges iratok (magánszemélyek esetén) a személyazonossági igazolvány és a területet igazoló okmány fénymásolata, jogi személyek esetén ezekhez hozzájön a cég bejegyzési okmánya, a bélyegző és a cégszerű aláírásra jogosító felhatalmazás. Ügyfélfogadást kedden és csütörtökön 9-16 óra között, valamint szerdán 9-12 óra között tartanak.

Az új beltelkek helyi adózásáról

Székelyudvarhely újonnan elfogadott általános rendezési terve alapján nagyon sok külterület belterületté vált, ez maga után vonja az adózás változását.

Mindazon személyeknek, akinek ilyen telek van a tulajdonukban, a Polgármesteri Hivatala Adó és Illeték Osztályán új adóbevallást kell letenniük, mellékelve az igazoló aktákat, melyeket Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai Osztályán, illetve Mezőgazdasági Irodáján lehet beszerezni.

Mivel az új általános rendezési tervet 2017. végén fogadták el, a változás már a 2018-as évre vonatkozik. Mihamarabb érdemes benyújtani az adóbevallást, hogy március 31-ig kamatmentesen, illetve kedvezménnyel tudják kifizetni a területadókat.

A beltelek-tulajdonosok urbanisztikai tennivalói

Azokra a területekre, melyek a város külterületéből bekerültek a város belterületébe az aktualizált Általános Rendezési Terv (PUG) elfogadásával, a Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai és Kataszteri Osztálya egy olyan bizonylatot állít ki, amelyben a belterületté való átminősítést igazolja.

A fent említett bizonylat igényléséhez szükséges egy friss telekkönyvi kivonat vagy birtoklevél, 10 lej illeték befizetése a bizonylat kiállítására, 6 lej illeték befizetése a helyszínrajzok elkészítésére, illetve a tulajdonos személyazonossági igazolványának másolata. Ezzel a bizonylattal fel kell keresni a Kataszteri Hivatalt, ahol az ott kért aktákkal kiegészítve a bizonylatot, kérvényezni kell a Telekkönyv aktualizálását.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."