A tanügyminiszter leváltását kéri az RMDSZ

Valentin Popa újabb fontos ügyben nem konzultált a magyar képviselőkkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Valentin Popa tanugyminiszter
Fotó: szekelyfold.ma
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. szeptember 21., 17:02
0 hozzászólás. 

Miután a tanügyminiszter két olyan kérdésben – a román nyelv oktatása az elemi osztályokban, valamint a MOGYE és a Petru Maior egyetem fúziójának szentesítése egy kormányhatározat mellékletében – sem konzultált az RMDSZ-szel, azt kérjük, hogy váltsák le – hangsúlyozta a Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülését követően Kelemen Hunor.

A román nyelv oktatása kapcsán azt kérték a magyar képviselők, hogy sürgősségi kormányrendelettel helyezzék hatályon kívül az augusztusi rendeletnek azt a cikkét, amelyet a tanügyminiszter önkényesen írt meg, lehetetlen helyzetbe hozva a tanítókat és romántanárokat egyaránt.

A MOGYE és a Petru Maior Egyetem fúziójáról tavasszal döntöttek a felsőoktatási intézmények szenátusai, ezt vette tudomásul a kormányhatározat is. Kelemen Hunor most arra biztatja a magyar kar oktatóit és diákjait, hogy a közigazgatási bíróságon támadják meg ezt a határozatot.

A törvény ugyan szorgalmazza az egyetemek fúzióját, a Szövetség viszont semmilyen körülmények között nem tudja elfogadni, hogy ebben a kérdésben nem konzultáltak sem az RMDSZ képviselőivel, sem a kisebbségi oktatásért felelős államtitkár asszonnyal, ezért kérik Valentin Popa tanügyminiszter leváltását.




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."