Itthon » Kék fény

Eltűnt turistát mentettek meg a Bucsinon

Idejében megtalálták és lehozták a hegyről vasárnap reggel azt a magyarországi turistát, aki szombat este akadt el motoros-szánjával a Bucsin hegységben – közölte Kastal László, a mentésben részt vevő gyergyószentmiklósi Dancurás hegyimentő csoport tagja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Motoros szán
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. december 24., 11:10
0 hozzászólás. 

A debreceni férfi több társával együtt motoros-szánnal kirándult a Bucsin hegységben, de leszakadt a csoporttól, mert a jármű meghibásodott. A csoport tagjai csak jóval később, a szálláshelyre visszatérve vették észre hiányát és éjfél körül kértek segítséget.

A gyergyói csendőrök és hegyimentők egy nyolctagú csoportja többórás keresés után találták meg pórul járt turistát. A Gheorghe Suciu, a csendőrség szóvivője szerint csak a megfelelő ruházat mentette meg a kirándulót a kihűléstől, ugyanis vasárnap hajnalban a gyergyói medencében -18 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Kastal László elmondta: ez egy szerencsés eset volt, nem történt, kihűlés, fagyás, mert idejében megtalálták az eltűntet a nyomok és társai útmutatása alapján.

"A Hargita hegylánc egyik legelhagyatottabb zugában, vad, erdei környezetben, a lakott településektől 40 kilométernyire hibásodott meg a motoros-szán, ahol mobiltelefonjának nem volt jele és nem tudott segítséget kérni" - magyarázta a hegyimentő.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."