Itthon » Kék fény

Újabb tanúk lehetnek a Krafft-perben

Ismét tárgyalt a megyei törvényszék Fekete Izabella meggyilkolásának ügyében. Az egyetlen vádlott továbbra is tagad, újabb tanúkat hívnának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Krafft-Szabó István
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. június 03., 19:12
0 hozzászólás. 

A csíkszeredai törvényszéken megtartották a hatodik tárgyalást Fekete Izabella meggyilkolásának ügyében, ahol most öt tanút hallgattak meg. M. Lóránd Pál, a korábbi tárgyaláson meghallgatott Ö. András kollégája, alátámasztotta az András által elmondottakat.

Elmondta, munkatársa valóban Kadicsfalván járt a gyilkosság másnapjának reggelén, megkérdezte őt, tud-e valamilyen elhagyatott épületről a közelben, majd felesége az istálló felé irányította Andrást, ahol ő meg is találta Izabella holttestét.

Lóránd, Izabella édesapjának kérdésére válaszolva elmondta, nem tudott kiadó lakásról a környéken – Krafft állítása szerinte egy kiadó lakást talált Izabella számára, ezt tervezte megmutatni neki azon az augusztusi estén.

Benzin lehetett Krafftnál

A következő tanú, Gy. András a vádlott kollégája volt, aki arról számolt be, hogy augusztus hatodikán, hétfőn reggel 4-5 óra körül együtt vették át az újságokat a Bethlenfalvi-úti MOL benzinkútnál, innen indultak dolgozni, elvinni az újságot az előfizetőknek. Gy. András látta, hogy Krafftnál egy flakon volt, amiben úgy tűnt, benzin van.

A tanú nem tudta megmondani, a benzinkúttól milyen irányba indult Krafft, arról viszont tudomása volt, hogy próbált kiadó lakást keresni Izabella részére, korábban hárman (Krafft, Izabella és a tanú) is voltak megnézni egy kiadó lakást Fenyéden. A vádlott ügyvédjének kérdésére válaszolva azt is elmondta, másnap, kedden reggel nem látott a vádlotton dulakodásra utaló nyomokat, sebeket, nem érzett rajta benzinszagot és nem is tűnt zaklatottnak.

A hatodik tárgyalási napra beidézett harmadik tanú, O. Attila az egyik székelyudvarhelyi autószervizben dolgozik. Ebbe a szervizbe tért be 2012 nyarán a vádlott ex-felesége Daewoo Matiz típusú autójával, olajcsepegésre panaszkodva. Attila megjavította a járművet, majd aznap, amikor Hajnalka visszatért a szervizbe, újabb ellenőrzést végzett az autón.

Ügyvédi kérdésre válaszolva elmondta, az autóban az olaj csepegéséhez kapcsolódó problémákon kívül egyebet nem javított, nem emlékszik, hogy az autóban lettek volna személyes holmik.

Máskor is voltak rajta sebek

J. Zoltán, Krafft egy másik ex-munkatársa is tanúként volt jelen. Ő arról számolt be, hogy nem látta Krafftot benzint venni, és kedden sem látott sebeket az arcán, de biztos benne, hogy észrevette volna ezeket, ha vannak. Zoltán azt is elmondta, tud róla, hogy Krafft szokott kirándulni, és ilyenkor sebeket is szerzett, ugyanis hegyet is mászott.

Gy. Árpád, a Sas és Nicolae Bălcescu utcák sarkán található bár üzemeltetője, aki a bíróságnak elmondta, hatodikán reggel látta Krafftot, amikor kivitte a bárba az újságot, majd ugyanazon a napon délután hat-hét óra körül egy sört fogyasztott el a bárban.

A bár tulajdonosa soha nem látta Izabellával együtt Krafftot, és arra sem emlékszik, hogy valaha elvitelre vásárolt volna szeszes italt. Árpád augusztus hatodika után többet nem találkozott Kraffttal, de tudomása szerint másnap is kivitte az újságot a bárba, ám ekkor a tanú nem tartózkodott a helyiségben.

Újrajátszás és új tanúk jöhetnek

A tanúk meghallgatása után Krafft ügyvédje több kéréssel fordult a bírósághoz. Elsőként azt kérte, hogy ellenőrizzék le a MOL benzinkút biztonsági kameráinak felvételeit, ezeken ugyanis látszik Krafft, de augusztus 11-i dátum szerepel, amikor a vádlott már előzetes letartóztatásban volt, így az ügyvéd szerint kétségbe vonható a felvételek hitelessége.

Ezután kérte a bíróságot, kérjék ki a mobilszolgáltatótól Izabella, Krafft, a felesége és F. Dénes tanú telefonszámainak híváslistáját, hogy ellenőrizhessék a telefonhívásokkal kapcsolatosan felmerült időpontokat. Szintén az ügyvéd kérése egy újabb helyszínelés, illetve újrajátszás, amivel az eset körülményeit, és a tett elkövetéséhez szükséges időt szeretné vizsgálni.

Végül két tanút, B. Ödönt és a korábban meghallgatott P. L. Csaba édesapját is kihallgatná, utóbbit azzal a céllal, hogy az Izabella és Csaba közti párkapcsolat problémáiról beszéljen.

A bíró egyelőre nem döntött a kérések elfogadása, vagy visszautasítása kapcsán, a tárgyalás következő időpontját június 25-re, keddre tűzte ki.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."