Itthon » Kék fény

Ítéletet hoztak Pui ügyében

Négy hónapos civil nevelésen kell részt vennie ifj. Pui Bélának – döntött a marosvásárhelyi táblabíróság.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Archív
Olvasói fotó/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 09., 15:59
4 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi bíróság 2013. április 8-án személyi szabadságtól való jogellenes megfosztás miatt három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte ifj. Pui Bélát, ezt ő megfellebbezte.

A fellebbezés kapcsán a marosvásárhelyi táblabíróság hozott végleges ítéletet. Ennek értelmében ifj. Pui Béla négy hónapos próbaidős civil nevelésen kell részt vennie, melynek célja, hogy megértse tetteinek jogi és társadalmi következményeit.

A vád szerint Ifj. Pui Béla 2012. szeptember 25-én a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola épülete előtt ököllel ütötte meg a 16 éves Bálint Renátát, majd taxiba ült, arra kényszerítve a lányt, hogy vele tartson. Tettéért a rendőrség még aznap 24 órára őrizetbe vette, a lány feljelentést is tett ellene.

Az ügyészség Pui 29 napos előzetes letartóztatásba helyezését is kérte, ám ezt a bíróság elutasította, helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Az ezt követő ügyészségi eljárás lezárása után a székelyudvarhelyi bíróságra került az ügy, melyben, többszöri tárgyalás után, 2013. április 8-án született ítélet.

E szerint Puit a 360 lejes perköltség megtérítésére, és 3 hónap börtönre ítélték. Ez utóbbi büntetést a bíró 2 év és 3 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ügy másik vádlottját, a taxit vezető Tamucza Attilát felmentették, ezen a döntésen a marosvásárhelyi ítélőszék nem módosított.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2014-04-09 20:13:37
Vajon mennyibe került az enyhe ítélet?
avatar
vogul
2014-04-10 09:19:42
katona
Mi az, hogy civil nevelés? Kedvenc filmjeit nézi a laptopján? Ennek Gauantanamo is kevés lenne.
avatar
beszabepis
2014-04-10 10:02:07
Info!
Nem lehetne kervenyezni valahol azt a 4 honapos civil nevelesit!? Szivesen elvallalnam! :)
avatar
kiralybiro
2014-04-11 18:12:18
Pui
Ha harminc embert egy zsinagógában felrobbantott volna, akkor is felfüggesztettet kapott volna, mert a román bíróságnál pénz kérdése az egész.
Tulajdonképpen sz udvarhelyi nagymenők a felelősek, mert nem húztak még zsákot a familia fejére és nem verték lapátnyéllel péppé a pofájuikat, s lábukat úgy, hogy csak mankózni tudjanak. Gyáva népnek nincs hazája!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."