Fordult a kocka: magyar felirat kerül le

Hiába nyert alapfokon a polgármester, az Ítélőtábla elrendelte a Székely Mikó Kollégium felirat eltávolítását.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

szekelymikokollegium
Archív fotó: erdely.ma
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2018. október 22., 14:49
0 hozzászólás. 

Sepsiszentgyörgy önkormányzata kénytelen volt eltávolítani a Székely Mikó Kollégium bejáratánál levő magyar feliratot, miután a Brassói Ítélőtábla jogerős ítéletben kötelezte erre – írja a Krónika.

A végleges döntést már végre is hajtották, de Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester elmondta: hamarosan visszahelyezik a szöveget, amelyet más nyelven is feltüntetnek, ha kell.

„Ezt a feliratot valóban mi tettük fel, és valóban csak magyarul, ezzel jelezve, hogy ezt az intézményt a református egyház indította el. Vissza fogjuk tenni: ha az zavarta őket, hogy csak magyar nyelvű volt, akkor kiírjuk három vagy négy nyelven‟ – nyilatkozta a polgármester.

A Református Székely Mikó Kollégium szöveget a Dan Tanasă által bejegyzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület kifogásolta még 2016-ban. A bíróság alapfokon elutasította a keresetet, de a fellebbezés után a brassói táblabíróság a felperes javára döntött.

Ami a Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatási ügyét illeti, pénteken, október 25-én várható végleges döntés – tájékoztat az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK).0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."