Itthon » Kék fény

Onkológusnál tartottak házkutatást

A DNA ügyészei a Székelyudvarhelyen hetente egyszer rendelő dr. Csíki Csongor orvosi rendelőjében tartottak házkutatást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Városi kórház
A városi kórházban kutattak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 08., 15:48
2 hozzászólás. 

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei hétfőn 19 óra után tartottak házkutatást a csíkszeredai dr. Csíki Csongor onkológus szakorvos székelyudvarhelyi rendelőjében, és nem csak ott.

Az orvos aktáit, kulcsait, táskáját, személyes jellegű jegyzeteket és elektronikus adatokat foglaltak le, majd Csíkszeredában folytatták a vizsgálatot.

„Nem csak az udvarhelyi orvosi rendelőjét, hanem a csíkszeredai rendelőjét, magánrendelőjét is kivizsgálták" – tájékoztatott Lukács Antal, a székelyudvarhelyi városi kórház menedzser-igazgatója.

Hozzátette: a jegyzőkönyv alapján egy 2013-as ügyről van szó.

CsikiCsongor-orvos

Dr. Csíki Csongor, Fotó: Kristó Róbert

Arra a kérdésünkre, hogy mi történik a székelyudvarhelyi betegekkel, az igazgató elmondta, hogy azok a páciensek, akik kezelésre, vizsgálatra szorulnak, átmennek Csíkszeredába, itt csak járóbeteg rendelő van, azaz a recepteket írják fel, a gyógyszereket osztják ki.

Nem kell attól tartani, hogy onkológus nélkül maradt a megye, hiszen van még egy onkológus Csíkszeredában. Udvarhelyre szeptemberben érkezik egy újabb onkológus és egy hematológus - tudtuk meg Lukács Antaltól.

Dr. Csíki Csongor 2011 decemberében, a városi kórházban létrehozott onkológiai részlegén mutatkozott be, azóta szerződéses viszonyban van a székelyudvarhelyi egészségügyi intézménnyel, illetve egy héten egyszer rendel városunkban, hétfőnként 14 órától.

Korábban, 2011 márciusában a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház osztályvezető orvosai az adminisztratív tanácshoz küldött dokumentumban azt írták, kérik dr. Csíki Csongor menesztését, mert sértő magatartást tanúsított irántuk, törvénytelenségek által próbált egy úgynevezett vizsgát szervezni az osztályvezetői állásokra, illetve mert orvos-igazgatói tevékenységét és a kórház osztályaival való együttműködését elégtelennek tartják. Végül az orvosigazgató lemondott tisztségéből.

Később, 2011 augusztusában Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke azt nyilatkozta, hogy egy csíkszeredai magyar ember névtelen feljelentése szolgált alapul a DNA vizsgálatának, amelyet családi háza építése kapcsán indítottak. Szerinte ugyanaz a csoport vagy kör a feljelentő, és ugyancsak ehhez lehetett köze a dr. Csíki Csongor orvosigazgató lemondásával végződő hangulatkeltésnek is.

A felröppent hírek nyomán szerkesztőségünket többen is megkeresték. Egy nevét elhallgató olvasónk jelezte, korábban 200 lejt kellett fizetnie, hogy megírják a receptet számára.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
urfi
2014-07-08 22:03:18
Félreértés
Nagyon sajnálom az esetet.mert a dr.úrban egy becsületes,közvetlen embert ismertem meg.Már több mint egy éve járok hozzá de sohase kért,vagy várt volna valamit kezelésemért.Vannak 'jóindulatú' emberek akik a betegségük kezelhetetlensége miatt az orvosra hárítanak mindent!!! Végeredményben Ő is csak ember és mindent nem tud meggyógyítani!Elkeseredésükben nem riadnak semmitől se vissza,főleg,hogy egy névtelen feljelentésről van szó,először meggyőzödnék,hogy a feljelentés fedi-e a valőságot?Csak azután közölném a cikket kedves újságíró kollega!!!
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-07-09 18:56:05
Véleményem szerint is, vállalja fel a nevét, aki feljelentette. (Hisz ha valóban megtörtént a korrupció akkor nincs félnivalója az illetőnek)
Messziről jött ember, azt mond, amit akar...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."