Egy jelentkező már van Kövesi helyére

Florentina Mirică nyújtotta be elsőként a jelentkezést a DNA főügyészi tisztségére. Ma lejár a határidő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

FlorentinaMirica
Florentina Mirică az első pályázó Kövesi helyére, fotó: MediaFax
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. július 23., 10:44
0 hozzászólás. 

Egyelőre senki sem nyújtotta be pályázatát az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára  nyilatkozta vasárnap az AGERPRES hírügynökség megkeresésére Tudorel Toader igazságügyi miniszter. „Azt gondolom, hogy hétfőn többen is jelentkezni fognak” - vélekedett Toader.

A miniszternek igaza lett, mert ma reggel letette dossziéját Florentina Mirică ügyész, aki korábban egyébként olyan ügyeket vitt, mint a Gabriel Oprea és Petre Tobă belügyminiszterek elleni vizsgálatok.

Ma lejár a határidő

Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett hirdetés szerint a vizsgát július 9-e és július 30-a között tartják. Jelentkezési határidő: július 23. A leadott dokumentációból ki kell tűnnie, hogy a jelölt rendelkezik a szükséges tapasztalattal, tartalmaznia kell egy önéletrajzot, egy szakmai programot, legalább 10 olyan ügyet, amit az elmúlt öt évben megoldott, az utolsó szakmai kiértékelést, valamint további releváns iratokat.

A szakmai előírásoknak megfelelő pályázók névsorát július 24-én teszik közzé, július 25-án és 26-án interjúra kerül sor az igazságügyi miniszterrel, míg a vizsga eredményét július 30-án hozzák nyilvánosságra.

Az igazságügyi miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyvédi részlege elé terjeszti javaslatát/javaslatait láttamozásra. Ezt követően az igazságügyi miniszter eljuttatja a javaslatot az államfőnek, aki kinevezi a DNA főügyészét.

A meghirdetett program a jelentkezők számának függvényében módosulhat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."