Itthon » Kék fény

Úgy kezdődött, hogy Szígyártó visszaütött? (VIDEÓ)

Megnéztük a szombat hajnali balhé felvételét. Mutatjuk, leírjuk, görgess lefele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

lovoldozesfelvetele
Nem kéne többé ilyen képeket nézzünk
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. január 27., 16:37
26 hozzászólás. 

Az ominózus szombat hajnali verekedés, valamint lövöldözés képeit láttuk a szerkesztőségben, ezt mutatjuk most meg. a A biztonsági kamerák felvételeit Pethő Attila és ifj. Pethő József, a Mokka tulajdonosai bocsátották rendelkezésünkre. Megjegyezték azt is, hogy a felvételeket a rendőrségnek is átadták, és kérvényezik, hogy bírósági végzéssel tartsák távol ezentúl a résztvevőket a szórakozóhelytől.

A történet 4 óra 22 perckor kezdődik

és a Mokka teraszán (az udvar lefedett részén) történik. Azért láható a felvételen 5 óra 22 perc, mert nyári időszámítást számol a kamera. A képen azt látjuk, hogy az egyik későbbi sérült, Boldizsár Béla táncol a pult közelében, majd a szórakozóhely udvarának bejáratához megérkezik Szőke László és kísérője (őt nem tudtuk beazonosítani), mindketten megállnak - ez a felvételen 1.37-nél látható (az óra 5 óra 22 perc 18 másodpercet mutat a felvételen). Boldizsár rámutat Szőkére, majd jelzi ezt a pulnál álló Szígyártó Szabolcsnak. Szígyártó néz, nem tesz semmit, a pultnak háttal áll, Boldizsár és Szőkéék a látótávolságán biztosan belül vannak.

Boldizsár megöleli Szőkét, elkészíti a saját, valamint később a Szőke Facebook-oldalán is megjelent, ominózus szelfit, majd még egyszer visszatartja a pulthoz induló Szőkét. Ebben a pillanatban Szígyártó egyet előre lép a pulttól és poharából feléjük önt (spriccol) valamit, a folyadék mindkettejüket eltalálája. Ekkor Szőke kezét felemelve odamegy a pultnál álló Szígyártóhoz, egy határozott mozdulattal kiüti a poharat a kezéből, a pohár felfele legalább másfél métert repül. Szigyártó is felemeli a kezét, Szőke is, egyszerre egymáshoz ütnek, majd Szőke bal kézzel még egyszer hozzáüt – nem arcra, hanem testre üt, határozottan.

Ezt követően jön Szigyártó replikája: előre lendülve, jobb kézzel kezdi ütni Szőkét, tolja is maga előtt, Szőke hátrálva a bejárat előtt esik össze, az emberektől pontosan nem látszik, hogy mi történik. Szígyártót Boldizsár emeli fel, húzza hátra fel és tolja tovább (2.34-nél). Az egész jelenet Szőke érkezésétől a földre kerüléséig alig egy perces.

A másik fevételen 5 óra 46 percet mutat a számláló,

(ez valójában 4 óra 46 perc), amikor Szígyártó felöltözve, sapkában, kabátban a pult elé érkezik (0.13), ahol Szőke és Boldizsár beszélgetnek (utólag vettük észre, Szőke a kísérőjével beszélget, nem Boldizsárral - szerk. megj.), Szígyártó feléjük megy. Szőke pipázik, Szígyártó ráhajol és jól láthatóan mond neki valamit. Szőke hirtelen jobb kezével kétszer a kijárat felé mutat. Erre Szígyártó ismét hozzáüt, kettőt jobb, egyet bal kézzel, Szőke a földre zuhan.

Szígyártó távozna, de még visszafele mond valamit (kettejük között áll a kísérő, Szígyártó mellett a közben előkerült Boldizsár), amikor Szőke feltápászkodik a földről, jobb kezével jól láthatóan a kabátja mögé nyúl (0.59). Ekkor veszi elő a fegyvert.

Szígyártó ekkor megint ráront, nem üti meg, csak tolja maga előtt, letiporja a földre, beszorítja a vaskerítés mellé, a DJ asztalához közel, Boldizsár és a másik személy nem tudják feltartóztatni. Pontosan nem látszik, hogy mit csinál vele, mert az előttük állók miatt ezt nem lehet kivenni, de a keze nem lendül ütésre. A földön fekvő Szőke ekkor a fegyvert többször is elsüti (1.10-nél) – ez úgy látszik a felvételen, hogy mellettük egyrészt riadalom támad, másrészt pedig több mozgó villanás látszik a képen.

A lövések után Szígyártó továbbra is a vaskorláthoz szorítja Szőkét, még kétszer megüti. Vannak, akik közeledni próbálnak hozzájuk, de Boldizsár egyiküket egy mozdulattal megakadályozza ebben. Boldizsár közben végig mellettük áll, a Szőke kísérője is.

Boldizsár egy idő után felhúzza a pólóját (2.11-nél) és a nadrágszíjára mutat (valószínűleg ott találta el a gumigolyó), majd előveszi a telefonját és képeket készít – utólag ezek is felkerültek a saját, valamint a Szőke Facebook-oldalára. A dulakodás és a lövés helyszínétől néhányan sietve odébbállnak, de olyan is van, aki közben nyugisan rendel a pultnál.

A végig sapkában és kabátban levő Szígyártó 2.56-nál Boldizsár segítségével leveszi magáról a kabátot, felhúzza a bal karján a pólóját – a felvételen is látszik a sebesülése, Boldizsár ezt is lefényképezi a telefonjával. Szőke kísérője eközben telefonál. 3.50-nél érkezik két biztonsági őr a riasztásra. 4.00-nál többen veszik a kabátjukat és távoznak, egy hölgy Szígyártó sérült karját fogja meg közelről. 4.18-nál Szígyártó és Boldizsár távoznak, Szőke a földön marad és fogja a fejét, majd feláll. Ezt követően két fiatal hátulról kezd beszélni Szőkéhez. 5.50-kor Szőke a biztonsági őrökkel együtt elhagyja a helyszínt. A kép közepén az látszik, hogy egy fehér inges személy táncolni kezd.



26 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2016-01-27 18:09:53
Az az egyszerre ütés inkább egy ütés és másik részről hárítás. De na...
avatar
jutacs
2016-01-27 19:26:56
Minden embernek látszó állat, aki éjfél után ebben a lepratelepben tartózkodik megérdemel 20 év uránbányát.
Tulajdonossal együtt.
avatar
PánkofromHell
2016-01-27 19:42:21
Baromság
SZJ pattoghat amennyit akar, de ő kezdte a provokációt. Az ilyen leöntést vagy hagyod a francba, mert tudod, hogy pont azt akarja, hogy reagálj vagy odamész s visszavágsz. Senki se számít puszira a másik féltől ilyen esetben. Utána meg Szőke hárított egy lökést és visszalökött. Erre kezdődött a püfölés. Jobb lett volna ebben az esetben az "okosabb szenved" megoldás, talán.
avatar
NosalTalem
2016-01-27 19:55:54
nincsigazsàg
A médiát 2016ban sőt már 2010ben kifestőskönyvnek, tudatmódosításra, manipulálásra használják, Szőke Lászlóval az élen! Menni menetelni mint a hangyák, holott mindenki tudja SEMMIT nem ér, és mostmár láthatják hogy ő érte értelmetlen is. Ha változtatni akartak az emberek nem csendes, békés módon jutottak sikerhez, forradalmakat, lázadásokat, háborúkat szítottak. Udvarhely esetében SZ. Lászlónak tulajdonítható a felbujtó szerepe.
Nem mondom hogy a másik "sarokban küzdők" tökéletes és jó emberek, de nem állíthatja senki hogy ennek vagy annak van igaza! Ez az a szituáció amikor mindenki megszegte a törvényeket, pontos kronológia sorrendben előszőr László mivel belébett a helységbe FEGYVERrel, a második törvény ellenes cselekedet az amikor SJ jól láthatóan megüti, de ha a saját öklöddel mész be valahová az nem sért senkit és semmit, csak ha használod, következő: újabb testi sértés, és a balhét bezárólagosan: fegyverhasználat, ártatlanok veszélyeztetése, súlyossabb testi sértés...
avatar
PánkofromHell
2016-01-27 20:27:47
re: nincsigazsàg
Forradalmakat, háborúkat említesz, de azokban emberek százai, ezrei halnak meg. Többek közt ártatlan civilek akik két tűz közé keverednek. Ebben mi "legális"? Még ha az egyik a másik fél katonáját, gerilláját lövi is ki, emberi életet olt ki. Lehet civilben ő is hentes, vagy fodrász. De azért felhozod, hogy Laci törvényt sértett mikor fegyverrel ment ökölharcba. Most akkor forradalmat csinálunk vagy felcsapunk jogásznak és moralizálunk? A háborúban az igazság az első áldozat.
avatar
NNME
2016-01-27 20:34:19
Büszkén pózol az áldozattal pont mint annak idején Ceausescu a vadászatokon. Béla pedig mindent ügyesen dokumentál. :D
avatar
NosalTalem
2016-01-27 21:09:48
re: re: nincsigazsàg
A forradalmakat, háborúkat a menetelés szervezés kontrájának szántam, és nem mondtam hogy az legális, illetve hogy jó, csak azt hogy eredményes. Régen azokban a harcokban az emberek valami jó célért harcoltak és haltak meg, nem egy HAZUG újságíró szavára lázadtak fel, alázták meg magukat, mert Lacika ezt várja. Az ártatlanokat, civileket, gyerekeket, betegeket kell védeni és menetelni értük nem egy árulóért.
A László és kedves ellenfelei problémája már igazságszolgáltatást, az erre felhatalmazott hatóságok megoldását igényli és nem az állampolgárok becsületét.
avatar
guguka
2016-01-27 21:24:28
Szoval Laci kezdte... Hatasosabb lett volna az uh.ro-tol, ha kivagja azt is, amikor Sz. leonti Lacit az itallal, ha mar uszitani akar... ejsze, kilora megvettek a portalt?
avatar
guguka
2016-01-27 21:39:09
re:
avatar
hahaha
Az az egyszerre ütés inkább egy ütés és másik részről hárítás. De na...


Dehogyis, Szoke kezdte az egeszet, provokalt, majd nagyon durvan utott. Nem latod??? Az uh.ro szerkesztosege egesz nap elemezte a felvetelt, hogy cimbe adja mennyire agressziv allat ez a Szoke Laszlo...
avatar
PánkofromHell
2016-01-27 22:00:44
re: re: re: nincsigazsàg
Nem minden forradalom, háború volt jó az átlagembernek. Viszont ha tényleg sikerülne eltüntetni ezeket az emberek a közéletből, azt már lehetne díjazni. Én nem Szőke miatt segítenék, hanem magam miatt és a közösségért. Az, hogy tényleges változást mi hoz, nem tudom, agyonverni őket se lehet (bár rájuk férne). Abban egyet értek, hogy a békemenet nem old meg semmit.
avatar
K.N.
2016-01-28 09:02:10
Kamukirály
Na kedves orrotoknál fogva vezetett NAGYUdvarhelyiek... egy kicsit le lehet venni Szőke Laci szemüvegjét, és ne csak nézzetek, lássátok is.... Ezek a képkockák magukért beszélnek.
Én NEM a sötét oldalon állok, nem vagyok sem közülük való sem s**nyaló, de Kedvesszőkelászló már átesett a ló túloldalára, s egy kicsit rögeszmés lett. Lassan el kellene gondolkodni, hogy hova menetelünk? Ki irányítja a gondolkodásotok? Szerintetek a Fb. on az eseményt egy kívülálló kezdeményezte? Vagy talán maga a Mártírkirály álprofíllal?
avatar
enisitt
2016-01-28 14:41:02
re:
avatar
guguka
Szoval Laci kezdte... Hatasosabb lett volna az uh.ro-tol, ha kivagja azt is, amikor Sz. leonti Lacit az itallal, ha mar uszitani akar... ejsze, kilora megvettek a portalt?


Teged ha leontenek szandekosan egy szorakozohelyen, akkor is azt mondanad hogy te kezdted s elnezest kersz?
avatar
jutacs
2016-01-28 19:06:31
Micsoda ingyen reklâm ez a Mokkának!
A bevétel a csillagos eget veri!
avatar
K.N.
2016-01-29 02:50:04
re:
avatar
jutacs
Micsoda ingyen reklâm ez a Mokkának!
A bevétel a csillagos eget veri!


Te csak irigyködni tudsz...
avatar
Süti
2016-01-29 12:15:44
Ne a Napba nézzünk. .
Lassan az egész vármegye tudja a cowboy alkoholteszt eredményét ("0,55 mg/l volt Szőke László alkoholszintje") de néhányan a nagy 'szőkelacizás' közben nem fogják fel (vagy csak úgy tesznek), hogy egy ember részegen lövöldözött egy szórakozóhely bárpultja közelében. Hogyisvanezha'lám?!Az autóvezető aki 0,08-nál magasabb 'eredményt produkál' bűncselekményért fog felelni; nem kihágásért. És ez igy van rendben! A mi hazacsángált Lacikánk majd' hétszeresét produkálta. Ki-ki maga döntse el hogy mennyire részeg az ember fia ilyenkor. Ne felejtsék el figyelembe venni h a Mi világmegváltó szőkelacink 50 kilós. Kérdem én h lehet a nap bármely szakában is részegen fegyverrel mászkálni? Nem. Nem és nem! A tulajdonos fiúk meg nem hiszem hogy égnének a vágytól h őuraságát védjék azok után amit a bértollnok leművelt az édesapjukkal(is)Dehát ugye a milacink a polgármester, a rendőrfőnök, az ügyész, a bíró és -talán- még a vécésnéni hozzáértését is megkérdőjelezi. Sőt, egyenesen alkalmatla...
avatar
Süti
2016-01-29 12:44:30
A fentebb szóló -mindig jelenlévő,élesszemű- Jutacs 'bevételes' megjegyzése mentén araszolva meg egyértelmű hogy Lacika kéne hogy a kitiltás sorsára jusson
hisz -mint írta- csak egy pohár vízre tért be a kisLaci..Azok után hogy valahol megvetítette rendesen a kaszketet. Valószínű úgy mint ahogy magyarba' divat(ott él Lacus);a közértbe' egy feles majd egy lebujban egy sör utána meg egy vízzel a kézben nyálcsorgatás egy valamire való helyen. Igaz Pesten ez a tizenévesek körében dívik
avatar
jutacs
2016-01-29 13:47:29
Éjfél után néhány órával egy ilyen patkányfészekben hány józan embert találnának, ha vért kellene adni?
Vagy netán imádkozni szoktak ott ilyenkor az Üdvhadsereg jámbor tagjai?
avatar
gees
2016-01-29 13:57:16
re: Ne a Napba nézzünk. .
Ha mar mindenaron bele akarsz okoskodni te is mindenbe akkor legalabb tedd azt ugy, hogy nem irogatsz badarsagokat, esetleg nez utanna annak, hogy mi a kulonbseg a szonda altal mutatott ertek es a verbol kimutatott ertekek kozott.
Jelen hozzaszolasodban az nem stimmel, hogy autovezetesnel 0.8 mg/l folott kovetsz el buncselekmenyt, addig csak szabalysertes. A mert ertek meg megfelel az altala allitottaknak, igen az o eseteben a 3-4 sor elfogyasztasa nagyjabol ehhez az ertekhez vezet.
Jelen hozzaszolasom nem allasfoglalas Laci mellett de egyszeruen elitelem es megvetem a hozzad hasonlo billentyuhuszarokat akik jobb dolguk nem leven palcat tornek mindenki folott fel perc "kommenthirnevert".
Inkabb olvassal, esetleg tevezzel (ajanlom a Natgeot, meg a Discoveryt), de az Istenre kerlek tartsd meg magadnak az ilyen hozzaszolasaidat.

Jutacs az utolso bekezdes az neked is szol :)


A legjobbakat,
G.
avatar
pendulum
2016-01-29 15:44:24
Nem kell túldramatizálni a dolgokat Süti. Az alkoholszint nem mérvadó.
Van akinek négy sör után is megmarad a józan ítélőképessége és van akinek már 1 sör is sok.
Amúgy meg nézd meg a rendőrségi statisztikát, hogy hányan követtek el bűncselekményt az elmúlt évben ittas vezetés miatt csak akiket megállított a rendőr és időben lefüleltek mielőtt balesetet okoztak volna.
És akkor ott van a másik fele akiket nem füleltek le vagy netalán balesetet okoztak.
Ha már SZL alkoholszintjéről beszélünk, gondolkozott már el valaki, hogy mennyi lehetett SzSz alkoholszintje vagy esetleg milyen egyéb tudatmódosító szereket használt?
Mert, hogy nem Cola-val vészelte át az egész éjszakát arra a nyakam teszem rá.
És azt se felejtsük el, hogy a puszta ököl van olyan veszélyes mint az a fegyver.
avatar
pendulum
2016-01-29 15:45:01
Pontositás
Conducerea unui autovehicul sau tramvai de către o persoană aflată sub influenta băuturilor alcoolice, care are o imbibatie alcoolica cuprinsa intre 0,2 -0,5 g/l alcool pur in sange, respectiv 0,15 - 0,25 mg/l alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni (21 la 50 puncte-amenda) si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 180 de zile.

În cazul în care îmbibația alcoolica este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta șoferului constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.
avatar
Süti
2016-01-29 17:49:37
Nyugi emberek, péntek van!Nyakatokon a hétvége. . Jutacsnak igaza van; abban az órában majd'mindenki pi@a részeg csak senki nem szokott lövöldözni. Legalábbis én eddig még nem halottam.De most hogy a békebíró hazatért és nem 600 kilométer távolságból ossza az 'észt', igy már tiszta vadnyugat. Gees. . Köszi a javasolt csatornákat de inkább maradok az olvasásnál.Talán ettől (is) van, hogy hittem, gondoltam h tudsz/tudtok a sorok közt olvasni.De nem, nem tudsz; de hiszem hogy vannak akik tudnak. Szintén köszönöm,(de tényleg) a teljesség igénye nélkül megfogalmazott kis jogi útmutatódat. De a lényeg nem ezeken a számokon múlik.A tényeken egyikünk állítása sem változtat. Hajnalba' részegen gatyából előrántott pisztollyal tüzet nyit egy személy, egy emberekkel teli szórakozóhelyen. Te tévés figura vagy,,tudod ez a hírekben is a NO COMMENT kategória. Ha kérhetlek, a jövőbe tv helyett inkább az ékezetekkel foglalkozz. Gyönyörű, változatos a magyar nyelv de 'vonalkák' (is) adják a sava-b...
avatar
Süti
2016-01-29 18:01:03
Ksznm
Nincs dráma pendulum. Kellemes hétvégét! A rendőrségre meg nem járok nézelődni :) . Látom mindkét nyelvet 'birod', talán arról is tudsz valamit hogy van-e valóságalapja annak amit az emberek csiripelnek a. városban, hogy egy másik 'elektronikus felület' a Sz.H ( nem eSzJé) nézegeti a kommentelők IP címét. . Sőt, jegyzeteli. Estleges, megtisztelő válaszodat előre is köszönve maradok tisztelettel,
avatar
pendulum
2016-01-29 18:38:39
Erről nem tudok semmit.
Amúgy minden oldalon amit meglátogatsz, ott hagyod az IP címed.
Hivatalosan csak bírói engedéllyel és nyomos ok alapján (bűncselekmény) derítheti ki a rendőrség az IP címhez tartozó személy (aki szerződésben áll az internet szolgáltatóval) azonosságát.
Viszont azonosítani és bizonyítani jogilag, hogy az adott gépen ki volt a törvénysértő, szinte lehetetlen egy tucat ok miatt amit most nem részleteznék.
Bárkinek tudom ajánlani a Tor Browser-t vagy más anonim proxy szolgáltatást (pl.: Glype proxy-k) aki úgy érzi nem szeretne nyomokat hagyni maga után.
avatar
hunikovacs
2016-01-30 10:35:10
Csak csendesen jegyzem meg,hogy az IP cimedet a halozat szolgaltato akar naponta ketszer,hetente egyszer de legalabb kethetente egyszer koteles valtoztassa.
avatar
nakiakiraly
2016-01-30 10:39:01
kimoderáltak a székelyhonon 1 rész
Ki a rosszabb?
A buta de erős gazember, aki másokat megfélemlít, vagy az okos újságíró, aki a tényeket elferdítve a tömegeket manipulálja.
Én azt gondolom, hogy az utóbbi veszélyesebb.
Kimoderálták az 55. hozzászólásomat, mert leírtam, hogy 4 szereplős játéknak vagyunk tanúi:
- maffiózó. Na ne röhögtessenek. Ezek pitiáner tolvajok. A megyén kívül nem jártak, mert más nyelvet nem beszélnek, és félnek, hogy ott valaki visszaüt.
- részeg újságíró. Kicsit ferdíti a valóságot, mint ahogy az első lövöldözésénél is tette, amikor elfelejtette megemlíteni, hogy akit hajnali 3 órakor meglőtt az szomszédja volt. Akkor is kocsmából mentek haza. (kimoderálták ez miatt, pedig a fenti cikkben is van utalás erre "Szőke László nevére kiállított fegyvertartási engedélyt is lefoglalták. Mivel nem ez volt az első hasonló esete").
- lakós. Aki azt sem tudja mit jelent a rendőr szó, (46. hozzászóló) de tüntetni akar. Aki meg nem lesz jelen a tüntetésen, az a maffiózókat támogatja
avatar
nakiakiraly
2016-01-30 10:44:13
kimoderáltak a székelyhonon 2 rész
- rendőr. Sokan őket hibáztatják, hogy a részeg újságíró (0,55 mg/liter légalkohol-koncentráció - szerepel a cikkben is, amit nem moderáltak ki) miért mehetett be fegyverrel egy nyilvános helyre, és miért köthetett bele az ott békésen bulizó gazemberbe. Szóval tüntetni kell ellenük :)

http://szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/a-meneteles-uzenete-miatt-tiltakozik-a-rendorseg

Szóval az újságíró a fenti oldalt uralva csak azokat a hozzászólásokat hagyja, ami rá nézve nem sértő. Persze, ha a gazember a rendőrrel próbál rendezkedni, akkor azt el kell ítélni.
Azt gondolom, hogy az intelligens gazember a társadalomra nézve veszélyesebb, mint az együgyű pitiáner csaló.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."