Itthon » Kék fény

Keresztúriak is benne voltak a pénzmosásban?

Még csak fél lábbal lépett a politikai porondra, de máris gyanúba keveredett a székelykeresztúri független polgármesterjelölt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Múlt héten tartottak házkutatásokat a rendőrök. Illusztráció
Múlt héten tartottak házkutatásokat a rendőrök. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. március 06., 21:10
0 hozzászólás. 

Két személyt 30 napos előzetes letartóztatásba, hetet pedig bírósági felügyelet alá helyezett a Maros megyei törvényszék csütörtökön, a napokban nyilvánosságra került pénzmosásos és sikkasztásos ügy nyomán – derül ki az illető törvényszék honlapján közölt adatokból.

Mint a kihallgatás nyilvános jelentéséből kiderül, a bírósági felügyelet alá vontak között több keresztúri személy is van, s úgy tudjuk, az előzetes letartóztatásba helyezettek egyike is udvarhelyszéki.

A kilenc gyanúsítottat a héten lezajlott, hét megyére és a fővárosra is kiterjedő házkutatások során állították elő. A nagy méretű akcióról, amelyet a Maros megyei rendőrség szervezett egy sikkasztással, adócsalással és pénzmosással vádolt csoport, illetve az általuk létrehozott fantomcégek felderítése érdekében, itt írtunk bővebben.

Kilenc személyt tartanak szemmel

A Maros megyei törvényszék által nyilvánosságra hozott adatokból kitűnik, hogy csütörtökön Maros, Kolozs és Hargita megyei személyeket is előállítottak. A kihallgatást követően Balázs Árpád Csabát, illetve a székelykeresztúri Burszán Kálmánt harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték.

Ugyanebben az ügyben gyanúsítottként hatvan napos bírósági felügyelet alá vonták a marosvásárhelyi Gombos Attilát és Fehér Leventét, a szászfenesi Cornăcel Marin Iuliant, a kolozsvári Dénes Ibolyát, a csíkszeredai András Imrét, valamint a székelykeresztúri, az idei választásokon polgármesterként indulni szándékozó Takács Zoltánt és a szintén keresztúri Kiss Előd Zoltánt.

A döntés nem jogerős, az érintettek meg is fellebbezték azt. A Maros megyei törvényszék adatai szerint az említett személyek közül egyesek korábban is hasonló jellegű gyanúba keveredtek, Balázs Árpád Csaba felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."