Itthon » Kék fény

Három csűr égett le Szentpálon

Közel 400 ezer lej értékben semmisültek meg javak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

fotó: ISU Harghita
fotó: ISU Harghita
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2018. augusztus 17., 18:16
0 hozzászólás. 

Csütörtök este fél hétkor a 112-es sürgősségi számon kértek segítséget Homoródszentpálról, ahol három csűr égett le. A mentésben 20 hivatásos tűzoltó vett részt Székelyudvarhelyről és 49 önkéntes a környékbeli településekről: Homoródszentmártonból, Homoródalmásról, Homoródújfaluról, Szentegyházáról, Lövétéről és Oklándról.

szentpalituz7

Összesen hat tűzoltókocsival és két más járművel érkeztek a helyszínre, illetve jelen volt egy SMURD mentőautó is sérülés esetére, de szerencsére nem volt rá szükség – tudtuk meg Alina Maria Ciobotariutól, az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyeletének sajtószóvivőjétől.

szentpalituz8

A tüzet, amit valószínűleg egy meghibásodott motor miatti rövidzárlat okozott, péntek hajnali 4.50-ig oltották a tűzoltók.

szentpalituz2

A kár értéke jelentős. Először is leégett egy csűr 180 négyzetméteren, ebben 12 tonna takarmány, egy fejőgép és egy takarmányszárító gép veszett oda, valamint egy 40 négyzetméteres faépítmény.

szentpalituz3

A második háztartásban, amelyben kárt okozott a tűz, 500 négyzetméteres csűr égett el. Ebben 62 tonna takarmány, 2,5 köbméter építésre alkalmas, 15 köbméter tűzifa égett el. Tönkrement egy traktor, két körkasza, egy Dacia típusú személyautó, egy permetező készülék, egy tárcsa és egy terményőrlő malom.

A harmadik gazdaságban is jelentős kárt okozott a tűz. 300 négyzetméteres csűr, 30 tonna takarmány égett el, egy traktor, két körkasza és egy fejőgép ment tönkre. A kár értékét mintegy 390 ezer lejre becsülték a tűzoltók, a megmentett javak értéke 500 ezer lej, ezek a környező épületek, amelyeket sikerült elszigetelnük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."