Itthon » Közélet

Kettő? Az Más!

Nem síppal, dobbal, nádi hegedűvel, de tortával és hangkiállítással ünnepelte második születésnapját a Más Rádió. Mi is hallgatóztunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szabó Attila, a Más Rádió főszerkesztője
Kutyától a Bibliáig mindent felvonultatott a szülinapos rádió. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. június 25., 15:20
1 hozzászólás. 

Pohárfüzér, repedt hangú cserépkorsó, szélcsengő, hangszóró, kapucsengő, sodrófa, húspotyoló, nótafa, fűnyíró, gazdára váró kiskutya, génmódosított rigó és Biblia – ezek, a különböző hangokon megszólaló, vagy csendre hangoló tárgyak várták azokat, akik június 25-én délelőtt együtt ünnepelték a Más Rádió második születésnapját.

A tárgyak nem véletlenül kerültek közszemlére a Kőkacsa téren – a rádió szerkesztősége tavaly szag-, idén egy Más, még furább ötlettel, hangkiállítással lepte meg hallgatóit. Szó, mi szó, a Kőkacsa téren tartott rövid ünnepség most sem maradt szagtalan: a hangot a Varga patak illatnak nem nevezhető szaggal festette alá.

Zsenge, de hangos múlt

A rádióval együtt ünneplőket Szabó Attila főszerkesztő a színházi kelléktárból erre az alkalomra kölcsönzött hangmesteri öltözetben üdvözölte és foglalta össze a 2010. június 15-én első ízben megszólaló Más Rádió hangos múltját.

Kutya a Más Ráidó második születésnapján, Székelyudvarhelyen

A rádió munkaközössége változott ugyan, de az induláskor megfogalmazott ars poetica nem: a rádió híd és kapocs a szülőföldről elszármazottaknak, hangsziget a megszokottól eltérő zenei kínálatra és hangra vágyó itthoniaknak – summázta a hangmester.

Kérdésünkre elárulta, a napi hallgatószámot nem mérik folyamatosan, de 250-500 között ingadozik a statisztika. Hogy ki, mikor és milyen célból kattan rá a rádióra, rejtély, de az biztos, hogy az Egyesült Államoktól Ausztráliáig és Brassótól Sepsiszentgyörgyig fülelnek a Mást hallgatók.

A szerkesztőségi csapatot jelenleg a Szabó Attila fő-, Barabás Enikő hírszerkesztő és Miklós Zsuzsanna webmester alkotják. A Zöldköznapok rovat házigazdája Balla Ede, a Zöld Szív Egyesület vezetője.

Pelenka a Más Rádió második születésnapján, Székelyudvarhelyen

A rádiót a MÜTF Oktatási Központ hozta létre, pályázati pénzekből tartja fent magát, ezért azt, hogy a jelenhez képest milyen Mást hoz a jövő, nem tudni. A választások utánra beígért földi sugárzás egyelőre terv marad, de az UFF Közéleti Vándortáborának népszerűségén felbuzdulva egy középiskolásoknak szóló, őszi-tavaszi médiaműhely létrehozásán munkálkodnak – tudatta Szabó.

Lesz még Más is

A tetemes méretű születésnapi torta felszeletelése előtt igazi hangélményben is részünk volt: a sárbogárdi Huszics Vendel Hangversenykórus a Kőkacsa téren rögtönzött húszperces előadást. Aki lemaradt, az este 7 órától a Ferences-rendi templomban ne szalassza el.

Tortaszelés a Más Rádió második születésnapján, Székelyudvarhelyen

A torta pillanatok alatt elfogyott, de az ünnep nem ért véget. Aki kíváncsi, hogy kit talált a hangkiállítás legötletesebb alkotójának a zsűri – Andrészek Csaba fül-orr-gégész főorvos, Kubanek László designer, Veres Hanga, a MÜTF Oktatási Központ programirodájának vezetője – az este 8 órától a Mokka Kávéházban megtudhatja.

Ugyanott lehet meghallgatni a másik születésnapi meghívottat is. A sepsiszentgyörgyi Impro-víziók 2.2 kvartett - Kelemen István és Gáspár Csaba (hegedű), Gyergyai Szabolcs (nagybőgő), Fazakas Albert (cimbalom) - népzenét játszik, de ahogy az a Más Rádióhoz passzol – másként, mint megszoktuk.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
batyo
2012-06-25 16:45:50
Hianyoznak a regi jo kis Mas bulik...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."