Itthon » Közélet

Élén járunk a hulladék-újrahasznosításban

Régiószinten Székelyudvarhely listavezető a hulladékgazdálkodásban, évi közel másfélezer tonna papírt, műanyagot és üveget hasznosítanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Karácsonyfa
A kidobott karácsonyfák sorsa is ez
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 10., 10:34
0 hozzászólás. 

2007 óta indult el Udvarhelyen a lakossági szelektív gyűjtés, és az ipari másodnyersanyagok értékesítése.

Az országos átlag az 1 százalékot alig éri el az újrahasznosítás tekintetében, ezzel szemben udvarhely lakosainak köszönhetően 13 százalékon áll az arány a termelt hulladékból külön gyűjtött, vagy kiválogatott és hasznosított anyagokat tekintve. Év végére a cél a 18 százalékos hasznosítási arány elérése.

Jelenleg 20 szelektív gyűjtősziget van a város területén, de lakossági kérésre a héten további 10 gyűjtőszigettel bővítik a rendszert, hogy minél többen hozzáférjenek, ugyanez következik Székelykeresztúron és a környékbeli falvakon is.

„Ezek mellett a lakosok behozhatják a hasznosítható anyagaikat a Termés utca 1 szám alatt levő hulladékudvarra, vagy nagyobb mennyiség esetén háztól is elszállítjuk, telefonos bejelentés alapján. Ugyanez érvényes a kidobnivaló háztartási és elektronikai cikkekre is. A jelentősebb mennyiségű anyagot természetesen piaci áron megvásároljuk, így akár ilyen meggondolásból is érdemes felkeresni minket" – nyilatkozta Tóth László az AVE Hargita Kft. ügyvezető igazgatója.

A papírt Magyarországon, a műanyagot részben helyben, részben Kínában dolgozzák fel, az üveget pedig Konstancán. Fontos mindenkinek tudni, hogy amit szelektíven gyűjtenek, az utolsó kilóig hasznosítják.

sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."