Itthon » Közélet

Utcára került egy udvarhelyi család

Újabb család vált hajléktalanná Székelyudvarhelyen, tovább virágzik a lakásmaffia.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kilakoltatás
A Kuvar utcából lakoltatták ki a négytagú családot kedd reggel
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. augusztus 14., 16:34
9 hozzászólás. 

Ma délelőtt a Kovács család került utcára, miután kilakoltatták és új zárakat szereltek egykori ingatlanukra. Tegnap még Kuvar utcai lakosok voltak, ma már hajléktalanok és az utcára pakolt bútoraikra ügyelve próbáltak menedéket találni éjszakára.

Maguk sem hitték, hogy idáig fajulhat az ügy. "Sürgősen menedéket kell kerítenünk" - mesélte Kovács Ilona, az ügy érintettje.

Kilakoltatás

Az eset még 2006-ban kezdődött és mondhatni, hogy a már lassan "megszokott" lakásmaffia-forgatókönyv szerint zajlott. Ilona férje egy régi osztálytársához folyamodott egy 2000 lejes kölcsönért. Az egyezségről közjegyzői papír is született - Ilona azonban sem a közjegyzőt, sem pedig a kölcsönt adó személyt nem kívánta megnevezni. A közjegyzői papírt először a férje, majd ő is aláírta - tulajdonképpen ezt a szerződést hamisították át lakásszerződéssé, amelynek értelmében lakásuknak új tulajdonosa lett.

A sértett számára csak 2007-ben lett egyértelmű, hogy mibe keveredtek, miután a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) jelezte ezt. "Többször is megfenyegettek, hogy ne adjuk törvényszékre az ügyet. Azzal jöttek, hogy naponta tűnnek el kisgyerekek. Akkor még nekünk is kicsik voltak a gyerekeink" – mesélte Ilona.

Amíg folyt a pereskedés, addig négyszer cserélt gazdát az ingatlan. Az utolsó tulajdonos ma reggelig adott haladékot a kiköltözésre. Mivel Ilonáék sem hitték, hogy eddig fajulhat a dolog, most utcára pakolt bútorokkal értetlenül állnak az eset előtt. „Egy élet munkája van abban a lakásban. Amikor ide költöztünk, csak ajtó és ablak volt, egyéb semmi. Mindet mi csináltunk. Garzonnak készült, de a fásszínt átalakítottuk, így lett kétszobás lakás. Most mindent elvettek."

Kilakoltatás

A házikedvencből is könnyen kóbor eb válhat

A család egy újsághirdetésben keresett albérletet, de miután az utcára kerültek, akkor derült ki, hogy az előző albérlő csütörtökön költözik ki, addig ők nem mehetnek. Ha ki is ürül az új lakás, egy havi lakbér a garancia és a csak költöztetési díj kifizetése után mehetnének. Egyelőre egy jóindulatú szomszédnak köszönhetően a bútorok egy részét egy közeli garázsba pakolják, hogy az eső ne verje meg.

Ilona biztató jeleket a polgármesteri hivataltól sem kapott. Leadták már régebb az igényt a szociális lakásokra, de október előtt a hivatal sem tud segíteni. Addig a családnak magának kell megoldania a hajlékkérdést.

Hiába bizonygatja Ilona az igazukat, hiába mondja, hogy megvan a grafológusi szakvélemény, amely kimondja, hogy hamisították az aláírásukat, most mégis egykori ingatlanjuk előtt kipakolva és tanácstalanul áll az egész család.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-08-14 19:48:55
Vajon még hány ilyen eset van? Hajrá polgármester, hajrá RMDSZ.
avatar
Laces
2012-08-14 21:02:15
Ez tenyleg igaz? Nem tudom elhinni, hogy ilyen megtortenhet... Fogok egy papirt rairom,h ez s ez a lakas az enyem, alahamisitom a tulajek alairasat s a lakas az enyem lesz?
Nekem tetszik a varoshaza, mi a pontos cime es ki a tulaj?
avatar
kovacs zoli
2012-08-14 21:06:57
hol van az ugynevezet szervezet es kik azok a kozegyzok akik ala irjak
avatar
erdelyifarkas
2012-08-14 22:47:25
.., en ezt nem ertem!, hogyan nem lehet tenni ez ellen semmit??!, emberek, nem 1400-at irunk hanem 2012/ot. A varos lakoi tobben vannak, mint ezek a mu-mayer, mu-maffia- mert ezek itt ebben a varosban olyan mesze vannak holmi maffiozotol, hogy nem is latszanak-, szoval miert nem uztek meg ki oket ebbol a varosbol. Ugyanugy lehet tudni, hogy Ok hol laknak.......... Es vezetoseg!, ez nem az egyen szegyene, hanem a varosvezetese!
avatar
Milan Yorgi
2012-08-15 12:00:29
Lehet tenni
Szerintem ido kerdese es ez is megoldodik! Egyelore csodhelyzet van, nemtudni mi lesz,nem tudjak a dolgokat hogyan megoldani.Most a varos vezetosege mit csinaljon? Csak ugy nem tilthat ki embereket akik itt elnek. Kene bizonyitani-alatamasztani , hogy ezek az emberek tenylegesen elkovettek ezeket a cselekedeteket.Ra allni a dologra es rendesen! A szenvedett alany is hibas.Mert bena es fel! Felad egy biztosat egy bizonytalanert. Kolcsont kerni olyanoktol akiket nem is ismernek.A zsivanyoknak persze vag az eszuk ezt hasznaljak ki.DE miert mentek bele tobben is?
Jellemzo az itteni emberre amugy, hogy rahagy dolgokra,inkabb sirankozik s panaszkodik.
Mint az iden "sikeresn" vizsgazo diakok is :) Varjak,hogy valami csoda tortenjen a semmitol.
avatar
molter
2012-08-15 12:54:07
Udvarhely Gotham City. A polgarmester korrupt, a bunozes sosem latott mereteket oltott, en azt mondom, hivjuk Batmant. A minifocipalyarol lehet a hivofenyt is kivetiteni az egre.
avatar
mzolee
2012-08-15 14:12:01
Ez tenyleg hihetetlen...szerintem elsosorban a helyi rendorseg ezert a hibas...Udvarhelyen csak nagyban -de akkor szabad- bunozni, ha nem teszel autoban biztonsagi ovet, mar le is esett egy 100 lejes buntetes...Hajra Udvarhely.
avatar
vogul
2012-08-18 20:19:21
hol van?
Na, és akkor hol van a nagy garral beharangozott bűnözésmegelőző-problémamegoldó-megelőző szervezet/alapítvány/egyesület, vagy mit tudom én mi? Hol vannak a vezetői? Vakációznak? Kellemes időtöltést! Egy zseb sz@rt nem értek. Ez is egy politikai ugródeszka?
avatar
Milan Yorgi
2012-08-19 13:32:52
Shit
Nem rosszindulatbol,vagy meg felhaborodaskent sem(mert mar megszoktam) :
Olyan felnotas itt a java, annyit kell mindenre varni meg megoldodik, vagy csak tortenik valami.Mindenen gondolkoznak, szanjak-vetik,tologatjak egy evig..stb. De elismerem,hogy Udvarhely a kornyezo varosokhoz merten,fejlettebb-szebb! Ha mar idaig eljutottunk,epp kicsit tobb dinamikat,odafigyelest, aktivitast nem lehetne?
Mit kell ezzel a "bunozo-megelozo" szervezettel is varni, vagy tenyleg,hol vannak?Semmi aktivitast nem latok en sem.(mind lehet facebook profil stb) Annyi munkanelkuli van,csinaljanak egy palyazatot ki csatlakozna-mikent,hogyan stb. Mit kell ezen gondolkozni? Hozza allas kerdese..szerintem jo paran meg elveznek is a rosszakat hajkuraszni. S tenyleg egy jo kisvaros, igy is kene maradnia. Mindenki jo par fokkal nyugodtabb volna, ha biztonsagosabb volna, hallana, hogy a "rosszak"-ra ravertek,megfekeztek oket..

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."