Itthon » Közélet

Másképp osztják a nyugdíjasoknak szánt csomagokat

Az alacsony nyugdíjjal rendelkező idősek nagy részének a Polgármesteri Hivatal osztja majd az ajándékcsomagot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

nyugdijas_csomag
nyugdijas_csomag
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 21., 14:57
0 hozzászólás. 


Városunk Polgármesteri Hivatala karácsony alkalmából ajándékozó akciót szervezett a kisnyugdíjasoknak, melynek keretén belül 1500, élelmiszereket tartalmazó csomagot állítottak össze. A mintacsomag kiválasztásában a sajtó képviselői is segítettek. A városvezetők elgondolása szerint, azok a nyugdíjasok részesülnek ilyen juttatásban, akiknek havi nyugdíja nem haladja meg az 500 lejt. A lista összeállítása érdekében a Munkaügyi Hivatalhoz fordultak, ahonnan meg is érkezett a névsor, amit eljuttattak a történelmi egyházak és a Caritas képviselőinek. Bunta Levente polgármester elmondása szerint az egyházi tisztségviselők tudják a leginkább, melyik családoknak lenne szükségük egy kis segítségre, ezért bízták rájuk a terjesztést és a legfontosabb célszemélyek kiválasztását.

Ezt egy együttműködési szerződés keretében szerették volna megvalósítani, mely kötelezte volna az egyházakat, hogy csakis olyan személyek részesüljenek a juttatásból, akik szerepelnek a lajstromon. Ezzel a legtöbb felekezeti vezető nem tudott egyetérteni, ugyanis szerintük sok olyan név található meg a Polgármesteri Hivatal által közölt listán, akiknek semmi szükségük sincs segélycsomagra, hiszen a kis nyugdíj mellett egyéb jövedelmekkel is rendelkeznek, jól menő vállalkozók, ügyészek, vagy éppen már elhunytak. Emellett saját tapasztalataik szerint mindenik egyházi körzetben akár 40-50 olyan személy illetve család is található, akiknek mindenképp szükségük lenne egy ilyen juttatásra, ám nem szerepelnek a listán.
nyugdijas_csomag A polgármester elmondta, sajnos a törvény nem biztosít lehetőséget a listán nem szereplő egyéneknek ajándékot juttatni. Ezt csak úgy lehet megvalósítani, ha környezettanulmányt végeznek az egyházak által javasolt személyeknél. Ez annyit tesz, hogy a hivatal munkatársai egyenként kell megvizsgálják ezeket az eseteket, meglátogatva a személyeket, így igazolva a nehéz anyagi körülményeket. A legtöbb egyházi vezető ezt nem látta jelenleg megvalósíthatónak, így inkább visszaszolgáltatják a csomagokat a Polgármesteri Hivatalnak, rájuk bízva a szétosztást. A szombatfalvi református és katolikus plébánia képviselői aláírták az együttműködési szerződést, így ők megkezdik, illetve folytatják az osztást.

Bunta Levente zárszóként elmondta: tanultak az esetből, ezért bevezetnek egy óvintézkedést, miszerint a csomagokat átvevő személyek nyilatkozatot kell aláírjanak, melyben tanúbizonyságot tesznek arról, nyugdíjuk nem haladja meg az 500 lejt, ezáltal tehát jogosultak az ajándékra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."