Itthon » Közélet

Együttműködésre van szükség

Városunk polgármestere a fővárosban tanácskozott az ország vezetőivel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

buntajo
buntajo
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. január 12., 14:47
0 hozzászólás. 


Bukarestben Bunta Levente polgármester egy találkozón vett részt, melyen Emil Boc miniszterelnökkel, Markó Béla miniszterelnök-helyettessel, Adrian Videanu gazdasági és kereskedelmi, Vasile Blaga belügyi és közigazgatási, Cseke Attila egészségügyi, Kelemen Hunor kulturális és Borbély László környezetvédelmi miniszterekkel beszélgetett.

A találkozó során az aktuálpolitikai kérdések, az országos költségvetés, a decentralizált kirendeltségek, igazgatóságok témája, valamint egy olyan közigazgatási tanácsadó testület létrehozásának az ötlete merült fel, melynek öt polgármester és öt megyei tanácselnök lenne a tagja. A testület feladata a decentralizáció gyakorlatba ültetésének elősegítése lenne.

Szorosabb együttműködés szándéka fogalmazódott meg a helyi szereplőkkel a miniszterek részéről, felismervén az ebben rejlő eredményesség lehetőségét. A karcsúsított költségvetések és a munkahelyek megszűnésének időszakában a polgármesterekkel, megyei tanácselnökökkel való egyeztetések során érhető el, hogy eredményes munka legyen a közigazgatásban.

buntajo

Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere a költségvetés megszavazása utáni konkrétumokra való rátérés fontosságát hangsúlyozta, mivel a helyzet ezt követeli meg.

„Nehéz időszak várható és csak empátiával tudjuk a rengeteg munkát elvégezni. Beruházások, fejlesztések tudják elősegíteni, hogy a munkaerőpiac pozitív jelzőket kapjon, és ezáltal beinduljon a gazdaság vérkeringése. Az országnak prioritás kell legyen, hogy minél több EU-s pénz kerüljön a gazdaságba és az önkormányzatokhoz. Ennek mentén jó együttműködésre van esély a kormány és a helyi szereplők között” – mondta el a találkozón Bunta Levente.


címkék: Bunta Levente

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."