Itthon » Közélet

Megvan az udvarhelyi RMDSZ új elnöke?

Belső információk szerint nem lesz újabb küldöttgyűlés, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke ugyanis jogerősen Grünstein Szabolcs.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

grnstein
grnstein
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 13., 22:28
0 hozzászólás. 


Mint arról korábban beszámoltunk, decemberben tartott küldöttgyűlésén az RMDSZ városi szervezete nem választott érvényesen elnököt magának, habár az abszolút szavazatokat tekintve Grünstein Szabolcs 46:45 arányban győzött. Az eredmény érvénytelensége azzal indokolható, hogy a Szövetség helyi szabályzata szerint a jelenlevő küldötteknek minimum fele plusz egy arányú támogatására van szüksége valamelyik jelöltnek. Ekkor ez nem történt meg, ugyanis kilencvennégyen voltak jelen, ami szerint 48 szavazattal nyerhetett volna Grünstein.

grnstein
Grünstein Szabolcs

A gyűlés után mindkét jelölt óvást nyújtott be, a több szavazatot szerző jelölt szerint ugyanis ő megnyerte a választást, míg Benedek Árpád Csaba az ülés lefolyásában talált kivetnivalót, mivel rendellenességeket észlelt a fiatalok számára kiosztott küldötti helyek kapcsán. Az óvások először a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Udvarhelyszéki Szabályzatfelügyelő Bizottságához érkeztek be, amely testület a szavazás megismétléséről döntött. Ezután, információink szerint az ügy az Országos Szabályzatfelügyelő Bizottsághoz került, ahol kimondták, Grünstein Szabolcs megnyerte a szavazást, a voksok többségével ő a Szövetség helyi szervezetének elnöke.

Az ügy további fejleményeiről hamarosan beszámolunk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."