Itthon » Közélet

Az oktatás volt a téma Keresztúron

Borboly Csaba megyei tanácselnök Székelykeresztúron járt, ahol az oktatás jelenlegi problémáiról beszélt a helyiekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borboly_keresztur_01
borboly_keresztur_01
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 18., 09:07
1 hozzászólás. 


A székelykeresztúri református esperes, Antal Zoltán meghívásának tett eleget Borboly Csaba megyei tanácselnök január 16-án. A megyei tanács elnökét elkísérte Korodi Attila parlamenti képviselő, valamint Ferencz S. Alpár, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatója.
borboly_keresztur_02 A rögtönzött megbeszélésen jelen volt Székelykeresztúr polgármestere, Raffai Emil is, aki a közvetlen kapcsolattartást véli a jó döntések meghozatalának alapjául minden esetben, mikor az iskola - tanfelügyelőség - helyi tanács - megyei tanács négyes az illetékes. A beszélgetés során szó esett a helyi költségvetésből fenntartott tanintézmények anyagi támogatását szabályozó 1618-as kormányhatározatról, amely a fejkvóta rendszert akarja bevezetni a 2010-es tanévvel kezdődően. Ugyanakkor beszélgettek a helyi tanács, a megyei tanfelügyelőség és a megyei tanács felé irányuló elképzeléseiről és elvárásairól.

Ferencz S. Alpár iskolaigazgató az oktatás aktuális problémáiról értekezett. Korodi Attila az iskolaigazgatók felé fogalmazott meg üzenetet, amelyben arra kéri őket, hogy a kidolgozás alatt álló új tanügyi törvény előkészítéséhez fogalmazzanak meg javaslatokat, amelyeket az RMDSZ megpróbál beilleszteni az új törvény szövegébe.
borboly_keresztur_01 A székelykeresztúri városi iskolaszék tevékenységének példáját követhetné a többi város is - mondta Borboly Csaba, aki az iskolák és az önkormányzatok jó viszonyát tartotta még lényeges tényezőnek. Azon kívül a megyei tanács elnöke több rugalmasságot vár el a megyei tanfelügyelőségtől, valamint azt, hogy a hatékonyság érdekében ne a megyeháza harmadik emeletén begubózva hozzanak döntéseket, hanem megfelelő terepi ismereteket gyűjtve, az érintettekkel közösen találják meg a legjobb megoldást. Borboly Csaba szerint felelősség terheli a helyi önkormányzatokat is az iskolák esetleges összevonásának mentén. Ezt a döntést meghozni nagy felelősség, amelyet a helyi tanácsok és polgármesterek kell felvállaljanak, mert még mindig jobb a kisebbik rosszat választani helyi szinten, mint egy bukaresti vagy csíkszeredai döntésre várni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Keresztur
2010-01-18 13:42:24
Na nézzük meg hogy kiket választottunk meg. Szégyen és gyalázat. Egyesek azon gondolkodnak hogy hogyan váljanak meg 20 tanártól, addig egyesek a f@rkukkal játszanak az asztal alatt. Hat így tovább! Ezert érdemes elmenni szavazni. :confused: Hánynom kell tőletek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."