Itthon » Közélet

Ismét itt a hó, nehéz a közlekedés

Az újonnan beköszöntött havazás miatt kialakult helyzetről érdeklődtünk az illetékeseknél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

havas_ut
havas_ut
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 20., 09:22
0 hozzászólás. 


Akik szilveszterkor a havat hiányolták, azok most kamatostul megkapták a pótlást. Valószínűleg a legkisebbek kimondottan örülnek a fehér takarónak, ám ugyanez nem mondható el az autósokról, akiknek leginkább csak fejfájást jelent a tél fő jelképe az utakon. Az illetékes szakosztályoknál érdeklődtünk a közutak állapota felől, illetve a módszerekről, amiket a hó eltakarítása érdekében alkalmaznak.

Elsőként az Országutak Hargita Megyei Felügyelőségénél kopogtattunk, ahol Cătălin Romănescu, az intézmény vezetője elmondta, a megye szintjén eddig még nem jeleztek elakadást sehonnan, ám javasolja az autósoknak a téli gumi használatát, hiszen enélkül nehézkes, szinte lehetetlen közlekedni. Elmondása szerint jelenleg is téli útviszonyok uralkodnak az országutakon, körülbelül 1-2 centis hóval kell számolni.

havas_ut

Jobb László, a megyei hószolgálat felügyelője a megyei utak tekintetében hasonló adatokkal szolgált: jelenleg ők sem tudnak fennakadásokról, folyamatosan ekézik és sózzák az utakat, ám télies útviszonyokra kell számítani.

A legérdekesebb területet a városi utak jelentik, ezekről Ülkei Zoltán a Városgazdálkodási Osztály vezetője jelentett. Elmondta, az utak csúszásgátlóval való szórását már tegnap elkezdték, majd reggel 4 órakor folytatták, ám azóta lehullt egy újabb adag hó, ezért nemrég beindították a hóekéket is. Három ilyen eszköz áll rendelkezésükre: két vontatott hóeke, ami a főutakat járja, és egy frontális, amellyel a kisebb utcákat célozzák meg.

Ez utóbbi jelenleg Szombatfalván van használatban, itt útjába ejti többek között a Lejtő utcát is, majd a Cserehát felé veszi az irányt, így nem marad ki a Rózsa utca sem, de a Tábor-negyed és a Szentjános utca lakói is kapnak a takarításból. A hóekék munkája után egy újabb adag csúszásgátló leszórása következik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."