Itthon » Közélet

Bemutatkozott Hargita megye új főtanfelügyelője

Megyénk legfőbb tanügyis embere a legfiatalabb főtanfelügyelő az országban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Borboly_FerenczS_Ladanyi
Borboly_FerenczS_Ladanyi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 21., 08:50
0 hozzászólás. 


Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke tegnap egy sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a 33 éves Ferencz S. Alpárt, Hargita megye új főtanfelügyelőjét. Az új tanügyi vezér kifejtette, szeretné ha a tanfelügyelőség konzultatív szerepet játszana, valamint nagyobb önállóságot adna az iskoláknak. Borboly Csaba hozzátette, mostantól nem mutogathat senki másra a megyei tanügyi problémák esetén, ugyanis nem egy akaratunkon kívül kinevezett személy felel ezekért. Eddig ugyanis egy román hölgy, Ianoşi Anda Elena töltötte be ezt a tisztséget, de a megyei RMDSZ folyamatos nyomására ő lemondott, így vehette át helyét Ferencz.

Borboly_FerenczS_Ladanyi
Borboly Csaba, Ferencz S. Alpár, Ladányi László Zsolt

"Alpár az a személy, aki tudatában van annak, hogy az előttünk álló országos tanügyi reformból megyénk oktatása akkor tud kikerülni sikeresen, ha minden érintettet közös gondolkodásra, megoldási javaslat keresésére és a megvalósításokban való aktív részvételre lehet sarkallni" - méltatta Borboly az új főtanfelügyelőt. Hozzátette, Ferencz szerepét nehezíti, feladatkörének fontosságát pedig növeli az a tény, hogy a román nyelv oktatási módszertanának magyar diákokat érintő változásai – amelyek ígérete bekerült a kormányprogramba – új kihívás elé állítja megyénk pedagógustársadalmát.

Borboly Csaba megköszönte Bondor Istvánnak főtanfelügyelőként tavaly májusig végzett munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a megyei tanácsos szakmai tanácsaival segíti majd Ferenczet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."