Itthon » Közélet

Megújul a minifocipálya

A városi bajnokság lejárta után, a nyári hónapokban teljesen felújítják a sétatéri minifocipályát. Műgyep és új kapuk is érkeznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

minifoci0516-17
Fotók: Kakasy Botond / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 22., 16:17
0 hozzászólás. 

Néhány hét múlva elkezdődik a sétatéri kispálya teljes felújítása: nem csupán három öltözőt készítenek el, hanem kicserélik a pálya jelenlegi műgyepét is – közölte érdeklődésünkre Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Hozzátette, a városháza tervei között régóta szerepel a pálya felújítása, az idei költségvetésből különítettek el erre összeget. A pályát legalább háromszáz udvarhelyi használja heti rendszerességgel (a késő délután és az esti órákban is, a kispályás focibajnokságban), edzéseket is tartanak rajta – a szomszédságában levő étterem és szabadidőközpont mellé három öltözőt is építenek (egyet-egyet a csapatoknak és egyet a játékvezetőknek).

Az idei bajnokság lejárta után (kb. június végén) egy szakcég végezi el a pálya teljes felújítását, ami azt jelenti, hogy kicserélik újra a mostani műgyepet, illetve új kapukat is elhelyeznek.

„Ez néhány hetes munka lesz" – közölte a sajtószóvivő. A mostani, helyenként megrongálódott műgyep minden bizonnyal egy udvarhelyi iskola sportpályájára kerül, de Bálint egyelőre nem tudta megnevezni, hogy melyik lesz ez az oktatási intézmény.

Hoki, sör, foci, aszfalt

A városi minifocipálya eredetileg még korcsolyapályának épült a múlt század harmincas éveiben – a visszaemlékezések szerint az ötvenes-hatvanas években a téli hónapok elmúltával már használták futballpályaként is, ez egészen a kétezres évekig így volt.

A hetvenes évek elején kapta az első aszfaltborítást, az első városi kispályás labdarúgó-bajnokság elindulása idején. Egészen a kilencvenes évek elejéig (értelemszerűen a téli hónapokban) ezen a pályán játszott nagyon gyakran a Székelyudvarhelyi Küküllő jégkorong csapata.

jegkorong

A mostani műgyep 2006 késő őszén került az aszfaltozott felületre, egy zimankós, hideg novemberi napon a Városháza akkori csapata és az újságírók együttese közötti barátságos találkozójával (6–2-re nyertek a hivatalnokok) avatták fel.

Habár az azóta eltelt időszakban a városi strand területén létrehozták az új korcsolyapályát, a pálya nemcsak a minifutball-bajnokságnak adott otthont, hanem más jellegű rendezvényeknek is (akárcsak a műgyep felhelyezése előtt) – az évek során tartottak és tartanak itt sör- és gyümölcsfesztivált, koncerteket, termék-kiállításokat és más, szabadtéri rendezvényeket.

A mostani műgyep több mint hat éve van a helyén, a futballkapuk tavaly rongálódtak meg annyira, hogy ki kellett cserélni őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."