Itthon » Közélet

Tanácsülésre kész az ANL-s lista

Csütörtökön lesz terítéken a városatyák előtt az ifjúsági lakásokat igénylők névsora, ugyanis a testület hozza meg a végleges döntést, viszont fellebbezéseket továbbra is várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bizottsag
Bizottsag
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 02., 14:49
4 hozzászólás. 


Tegnap ült össze az a bizottság, amely az ANL-s lakások miatt volt nevesítve. A elbírálók között 5 hivatalnok, 5 tanácsos (2 RMDSZ-es, 2 MPP-s és 1 Zöld párti) és 3 civil szervezeteket (Caritas, Közösségi Alapítvány, Artera) képviselő tagja szerepelt.

„Megbíztam a hivatalnokokat, hogy pontozzák le vagy fel az igénylőket és vállalják érte a felelőséget” – fogalmazott Bunta Levente, városunk polgármestere, majd így folytatta: „minden munkában, ami embertől származik, abban lehetnek hibák”. Az igénylők száma 600-ról indult, majd 277 lett belőle. Az elbíráló bizottság tagjai egy kormányhatározat alapján létrejött metodológia szerint pontoztak, viszont ahogy az elöljáró mondta „az élet teremtett olyan helyzeteket, két esetet is említve, ismerve, amelyeknél nehezen született döntés”. Továbbá figyelembe vették a Magyarországon szerzett diplomát, ami szintén plusz pontot jelentett azoknál az igénylőknél, akiknek volt ilyen. „Arra törekedtünk, hogy udvarhelyi értékrend szerint oldjuk meg az eseteket” – mondta Bunta.

Bizottsag1

Két listán szereplőnél visszahúzták a pontszámot, a többinél - persze ahol ezt megtehették - felfele alakították azt. Az esetleges félreértések elkerülése érdekében a polgármester a következőket ajánlotta az ANL-s listán szereplőknek: „Mindenkinek tudatosítania kell magában azt a helyzetet, hogy a holnaputáni napig, amíg a tanács meghozza a döntését, addig önszántából jelentheti, ha túl sok pontot kapott. Hiszen a tanácsi határozat után előkerülnek ilyen esetek, akkor ezek a jogvesztés tárgyát fogják képezni.” Pontosabban ha a csütörtöki döntés után megvizsgálják a fellebbezéseket és csalást észlelnek, az a lakás elvesztésével járhat, sőt aki hamisan nyilatkozik, az a törvénnyel játszik és ez esetenként börtönt is vonhat maga után. A tanácsülést követően is várják a panaszokat a polgármesteri hivatalban és a prefektúrán. A fellebbezésekkel egyébként a hivatal foglalkozik, viszont ha szükséges, akkor a bizottságot is megkérdezik.

„Remélem két hét alatt ki tudjuk osztani a lakásokat és szeretnénk ha egy igazságos döntés születne” – mondta a jövőt illetően Bunta Levente. Azok, akik lemaradtak az idén, azoknak sem kell elkeseredni, hiszen 68 szociális és 72 ifjúsági lakás építését tervezik.

A csütörtöki rendkívüli tanácsülésről élő közvetítéssel jelentkezünk.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2010-02-02 17:25:00
Álszent nyilatkozat.
avatar
jere cecilia
2010-02-03 11:33:23
udvarhelyi ertekrend????????? vajon mire gondolt,
mellesleg arrol volt szo, hogy nem szocialis lakasok, akkor a szakiskola, hogyan erhet ugyanannyit mint az erettsegi es miert valtozott a sorrend,ifjusagi vagy nem????????
avatar
olvaso
2010-02-03 11:39:48
Meg 10 nel tobb regi 2004-es ANL-s lakas uressen all. Ezeknek mi lessz a sorsa?
-Megkerem a szerkesztoseget a kerdest fennebbi szemelynek is feltenni.
Szerintem azok kellene kapjak akik a listan kovetkeznek.
avatar
citizen
2010-02-04 08:30:09
Kedves Jére Cecília,

Az "udvarhelyi értékrend" szerintem akkor alkalmazódott amikor elfogadták a Magyarországon, állami egyetemekről szerzett felsőoktatási diplomákat. Nem hiszem hogy ez kifogásolható.
Az szakközépiskola vs. érettségi érdekes .... Ahogy látom a pontrendszerben a 8 osztály után jön az érettségi, az se lenne fair ha valaki 11 osztályt jár ki és úgy pontozzák le mintha 8-at járt volna....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."