Leváltják a Szász Jenő utódját

A párt pénteki választmányi gyűlésén felmerült a képviselői és a pártelnöki tisztség szétválasztása. Menesztenék Biró Zsoltot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

fotó: Pál Edit Éva/archív
fotó: Pál Edit Éva/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2018. október 01., 14:29
0 hozzászólás. 

Összehívná a párt országos tanácsát az MPP választmánya. A testület tagjai (az országos alelnökök, megyei elnökök és az MPP színeiben mandátumot nyert polgármesterek) hétvégén üléseztek és az alkotmánymódosításról szóló népszavazással kapcsolatos feladatok tisztázása mellett a jövő évi EP-választás kapcsán fogalmazták meg elképzeléseiket.

Ugyanakkor a párt önálló arculatának garantálása érdekében felmerült a pártelnöki és képviselői tisztség szétválasztásának gondolata – áll a politikai szervezet közleményében. Az MPP alapszabályzata értelmében a két tisztség között jelenleg nincs összeférhetetlenség, ezen módosítanának.

A párt jelenlegi elnöke az a Biró Zsolt, aki az RMDSZ és az MPP együttműködése révén lett parlamenti képviselő 2016-ban, és Székelyudvarhelyen is képviselői irodát működtet. A pártalapító Szász Jenőtől 2012. októberében vette át az elnöki tisztséget, amikor előbbit a Nemzetkutató Stratégiai Intézet élére nevezték ki.

A transindex.ro belső forrásokra hivatkozva biztosan állítja, leváltják az MPP elnöki tisztségéből Birót, mert elégedetlenek politikai tevékenységével. A maszol.ro már azt is tudni véli, kire. A portál szerint Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármester lehet az utódja.

Szerk. megj: nem tudtuk eldönteni, Bíró vagy Biró Zsoltnak hívják-e az elnököt, ugyanis a Facebook-oldalán és az RMDSZ weboldalán rövid i-vel, a saját honlapján hosszú í-vel van írva a neve. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."