Itthon » Közélet

Gyilkossági gyanú egy rendőr ellen

Tiberiu Burcuţă, csíkszeredai rendőrtisztet gyanúsítják a 2005-ben kilenc évesen eltűnt Simon Andreea Simona ügyében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

politist
politist
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 05., 11:27
0 hozzászólás. 


A kislányt, 2005. december 15-én látták utoljára, amikor édesanyja bevásárolni küldte őt. Erről a biztonsági kamerák felvételei is árulkodnak, azonban többé nem tért haza. Egy évvel később Tiberiu Burcuţă rendőrtiszt, a Hargita Megyei Rendőrfőfelügyelőség Fegyver és Robbanóanyag Osztályának munkatársa elmondta a családnak, hogy az eltűnés napján találkozott kislányukkal, sőt egy darabig együtt is mentek, kollégáinak viszont éppen az ellenkezőjét állította: nem is találkoztak. Az ellentmondás miatt gyanússá vált rendőrt többször poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá, de minden esetben elbukott.

Az ügyet a Legfelsőbb Bíróság vette át és a nyomozással megbízott ügyész, Marius Foitoş a minap a sajtónak azt nyilatkozta, hogy Burcuţă többször változtatott vallomásán, illetve négyszer bukott el a Bukarestben, majd Kolozsváron végzett hazugságvizsgálatokon. A vizsgálat egy éve folyik hivatalosan a gyanúsított ellen.

politist
Illusztráció

Csütörtökön szembesítették az eltűnt gyerek édesannyát a feltételezett gyilkossal, és ugyancsak tegnap az ügyészek jelenlétében járták végig, azt az útvonalat, melyen 2005. december 15-én a bevásárolni induló kislány is végig mehetett.

Az eltűnt Andreeat egyébként keresték már Olaszországban, mivel felmerült a gyanú, hogy emberkereskedők kezébe került, sőt látni vélték több itáliai városban is. A hatóságok a gyilkosságot tartották valószínűbbnek, ezért Romániában próbáltak a holtest nyomára bukkanni. 2009-ben búvárok segítségét kérve a csíkszépvízi víztározónál keresték a lány tetemét, de nem jártak sikerrel.

Az eltűnt, Simon Andreea Simona idén töltené a tizennegyedik életévét.

Forrás: manna.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."