Itthon » Közélet

Udvarhelyről kevesen mennek

Vasárnap ökumenikus istentisztelet után 12 órakor kezdődik a Székelyek Nagy Menetelése. Udvarhelyről a vártnál jóval kevesebb busz indul.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

székely, menetelés
Fotó: Kakasy Botond/Illusztráció
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 24., 17:01
11 hozzászólás. 

Csíkszeredában vonatot béreltek, Maros megyéből kilencven buszt rebesgetnek, míg Székelyudvarhelyen mindössze tíz buszt tudnak megtölteni. Ma 12 órakor a helyi SzNT információi szerint az Erdélyi Magyar Néppártnál hét, a Magyar Polgári Pártnál egy, a Székely Nemzeti Tanácsnál egy, a Bethlen Gábor utcai független gyülekezőnél szintén egy autóbusz telt meg.

Az RMDSZ udvarhelyi szervezeténél mindössze 6-7 ember iratkozott fel, őket valószínűleg elosztják azokra a buszokra, ahol még maradtak szabad helyek. Biró Edith a székelyudvarhelyi SzNT elnöke úgy tudja, a buszokon kívül többen személyautóval érkeznek majd a helyszínre, de ezen személyek számát nem tudják megbecsülni.



11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
butalevente
2013-10-24 21:53:55
luzer lettem, udvarhelyi
Valami duhit csupan meg nem tudom mi? Unom mar szapulni az RMDSZ-t, a Szenatort, a Polgarmestert, az EMNT-et, az MPP-t, az Egyhazat, a Civil Szervezeteket, az Iskolaigazgatokat, az egyeb Intezmenyek Igazgatoit es a Nepet. Igy nem maradt mas, mint magamra duhosnek lenni. Ennek fenyeben en is csatlakozom a nyajamhoz, vasarnap delelott leullok allati kenyelmes fotelembe bekapcsolom a tevet es megnezem itthonrol a tuntetest. Igy mindenkepp kenyelmesebb: nincs kockazat, nem fazok meg es faradok el, es meg tobbet is latok a felvonulasbol. Szep nagytotalokat a Dunatevetol. Kozben, ha unatkozok atkapcsolok az RTL Klub-ra es megnezem a heti Ejjel-Nappal Budapest ismetleset. Na, ez a vasarnapi tervem.
avatar
qkac
2013-10-24 22:37:21
Hát csak ennyi?!
Egy ekkora, magát SZÉKELY-nek nevező (Anya-)városból?! Ezt a szégyent nem akarom magamra venni. Már csak ezért is úgy érzem, ott kell lennem. Egyéb okait már annyian, és oly szépen elmondták. A ralit is szeretem de annyira fáradt nem lehetek vasárnap, hogy a menetelést kihagyjam.
Egy biztos, az udvarhelyi ember elkényelmesedett, eltelt önmagával. És a legjobban pöffeszkedni tud megszerzett földi javai halmának tetején, azt hivén a Kilimandzsáró tetején csücsül, elérhetetlen biztonságban, miközben másfél méteres átmérőjű LED tévéjén szemléli a pornép nyüzsijét. A Székely Himnusz felcsendülésére kinyit egy doboz urszusz sört, s mire befelyződik még böffint is egyet, s könny szökik a szemébe - csipi a sav az orrát - Nna ez igen...
Én nem ehez tartozom. Megyek inkább Sárfalvára, Lemhénybe, vagy Maksára. Az átkos óta amúgy sem jártam Édesanyám szülőföldjén
avatar
qkac
2013-10-24 22:47:32
Egyébként...
A Székelyhonon, Udvarhelszékről 1.600 személy jelentkezését irják. Ez sem túl sok. De Székelyudvarhelyről csak 10 busz, hát... (10 busz = kb. 400 személy = 1.600 : 4) - a negyede. Szégyenletesen kevés. Miért? Rossz szervezés, gyenge népszerűsités, vagy... térjünk vissza az előbbi morgolódásomhoz?
avatar
miszlik
2013-10-24 22:15:37
Gyalázat,hogy ükapáink életüket adták a szabadságért, ti meg nem vagytok képesek néhány órát áldozni a szabadidőtökből egy kis demonstrációra. Ez nem pártfüggő,mindenkinek kötelessége lenne. Szégyen kedves Udvarhelyiek, meg kellene tiltsák nektek, hogy magyarul beszéljetek!
avatar
szekelylegeny
2013-10-24 23:22:30
Székelyek?????????
Kedves uraim mit is varunk ettol a varostol es a tuntetestol???
mikor itt volt az a fel oras tuntetes a Megenlekezes parkjaba hanyan jottek elll???
Ez Udvarhely keremszepen !!!!!!!!
mindenki veri a mellit mekkora Székely , anyira nm kepesek h eljojenek....
Könyebb a szamitogep elött.....
Ezeknek egyetlen budos szavuk se lehet semibe!!!
avatar
Magor
2013-10-25 09:31:58
Udvarhely busz vs. tütü
Udvarhelyiek fognak menni, csak annyira menők, hogy nem holmi busszal mennek közösségépítő formában hanem kocsikkal, klikkekbe verődve...az udvarhelyi a másik udvarhelyivel sem közösködik, csak a saját csoportjával...
U.I.
udvarhelyi vagyok...én is kocsival megyek...:)
avatar
kalman
2013-10-25 10:22:01
naigyna
Ne az embereket szidjátok mert ez miattatok van Száj Jenö, Jakab Attila, Zakariás doktor, Benedek Csaba aplogármester és slepje. Enyire vagytok ti hitelesek és enyit számit a népnek ha ti hivjátok öt bárhová. Egy ilyen után minimum lemond egy politikus mint valamikor a szenátor de nektek tökötök sincs nemcsak hiteleségetek.
avatar
PIVSZU
2013-10-25 11:16:09
Szegyen,de ez van Udvarhelyen.

En elmegyek biciklivel (111 km) es nem vagyok mai csirke.
De ez en vagyok s meg egy nehany buszos. Ennyi.
Udv az autonomiaban (majd).
avatar
Evetke74
2013-10-25 17:16:01
Ott a helyünk
"Ma már tudom, hogy nem tehetek mást: el kell mennem oda, ahol a világ nagyurai esztendők óta gyűléseznek már és szónoklatokat tartanak a békéről, az igazságról és az emberi jogokról. És ha nem eresztenek be az ajtókon, úgy be kell mennem az ablakokon. De oda kell állanom elébük, és meg kell mondanom nekik, hogy hagyják abba a szónoklatokat. Mert nem tisztességes dolog szabadságról beszélni, és a mások szabadságát odaajándékozni az ördögnek. Igazságról és emberi jogokról beszélni és odaajándékozni egy országot a halálnak. Meg fogom kérdezni tőlük: mit vétettem ellenetek, urak? És mit vétett az én népem, ott a hegyek között? Majd előveszik a pénztárcáikat, mint ahogy azt a gazdagok szokták, ha nem tudnak megfelelni a szegények kérdéseire, de én azt mondom nekik: Nem, urak! Ne alamizsnát adjatok! Adjátok vissza a hegyeimet!"

avatar
butalevente
2013-10-26 20:00:39
re: naigyna
avatar
kalman
Ne az embereket szidjátok mert ez miattatok van Száj Jenö, Jakab Attila, Zakariás doktor, Benedek Csaba aplogármester és slepje. Enyire vagytok ti hitelesek és enyit számit a népnek ha ti hivjátok öt bárhová. Egy ilyen után minimum lemond egy politikus mint valamikor a szenátor de nektek tökötök sincs nemcsak hiteleségetek.


Unom mar a uh-s-manna-maszol-os szaszjenozest es ezt a nagy osszemosast. [ Zarojelben megjegyzem: Szasz Jeno szervezte az elso Autonomia-tuntetest 2006-ban. ]
avatar
pityipalko
2013-10-28 15:14:57
sajnos
sajnos szekelyudvarhely mar nem a szekelyfovaros hanem egy atlagos kisvaros aki olyan vezetok vezetnek akiknek az autonomia nem erdekuk...a mai politikus szlogenje: oszd meg es uralkodj...es ezt teszi az udemeraj mindenhol...emberi, nemzeti erdekek nem leteznek csak maganerdek...remelem hogy a kovetkezo ilyen megmozdulason bebizonyitjak az udvarhelyi emberek hogy van tartas bennuk es sokkal tobben jonnek el...ezt udvarhelyszekikent mondom

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."