Itthon » Közélet

Lidlből az autonómiába

44 busz indult Udvarhelyszékről a nagy menetelésre. Kicsit csalódottak, mert a csíkiakat kell pótolniuk. (telefonos tudósítás)

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Nagy Menetelés
Menetelés Udvarhelyről
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2013. október 27., 12:06
8 hozzászólás. 

Székelyruhás és tréningruhás utasok várakoztak a Lidl és Merkúr áruházak parkolójában állomásozó buszoknál, 7:45-re már majdnem mindenki felült. Kivéve azok, akik elfelejtettek feliratkozni, ők buszról buszra vándoroltak, hogy helyet találjanak maguknak.

Udvarhelyről összesen 44 busz indult.

"Az EMNP helyi szervezete 8 városi és 10 vidéki buszt indított a Lidl parkolójából "- nyilatkozta egy listával buszról buszra járó Jakab Attila, néppártos politikus, szervező.

Nagy Menetelés Udvarhelyről

A 44 buszból 16 Maksára, 28 Nyújtódra megy. Előzetesen úgy hirdették meg, hogy az udvarhelyszéki buszokat Nyújtódra, Lemhényre és Sárfalvára irányítják, most sokan csalódottak, amiért Maksára mennek - mondta Thamó Csaba az SZNT udvarhelyszéki elnöke.

Szerk. megj: innen menetel Tőkés László és Toró T. Tibor is. Vasárnap este helyesbítést kér Thamó Csaba. Levelében az áll: "A Néppárt 17 autóbuszt szervezett, ebből 16 Maksára ment, egy pedig a szentegyháziakkal tartott Lemhénybe. Az RMDSZ a városból valóban nem indított buszt, Székelykeresztúrról sem, de szervezett önállóan 6 buszt és részt vett, közös szervezésben, több autóbusz indításában a Székely Tanács és az MPP helyi képviselőivel együtt, Etédtől Parajdig és Lövétéig".

Nehogymár repülővel

Egy középkorú férfi zászlóba burkolt ismerősével beszélget. Azt mondja, ide gyalog és mezítláb is el kell menni, jó, hogy nem várjuk el, hogy repülővel vigyenek, és sztriptíztáncosnők szórakoztassanak.

Fiatalabb barátja inkább autóval megy, tíz év körüli kislányát nem szívesen zötyögteti a buszon. Érthető: Erdővidéken több kilométeren fel van túrva az aszfalt.

Élelmes a székely, legalábbis az egyikük: egy autó csomagtartójából székely és magyar zászlót árul különböző méretben. Van kereslet a 40 lejes nagyobb méretű, a 25 lejes közepes és 10 lejes, egészen kicsi (kb. 2 tenyérnyi) lobogók iránt. A székely és a magyar zászlók között nincs árkülönbség.

Rendőrök és integetők az út szélén

Egy udvarhelyszéki busz lerobbant Erdővidéken. A Csavargó járművének fel volt nyitva a motorháztetője, és senki se ült benne.

Az út szélén integetnek a zászlós autókban ülőknek. Nagybaconból kész autókonvoj indult el a községháza elől, a fúvós zenekar mikrobusszal utazik. Hogy hova, azt csak a polgármester tudja, de épp nem volt ott, így nem tudtuk meg. De zászlót mindenki kapott.

A rendőrök is képviseltetik magukat, a szembesávon jönnek, és legalább öt rendőrautót láttunk eddig az út szélén álldogálni.

Elsuhantunk egy szekér mellett, a ló sörényébe is piros-fehér-zöld pántlika van fonva. Az út széléről sokan széles mosollyal integettek, több házra ki volt tűzve a székely vagy a magyar lobogó.

Oltszemnél már egybefüggő a kocsisor, és szinte minden autó fel van lobogózva. A hátsó ablakokból székelyruhás gyerekek integetnek kis zászlóikkal.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vogul
2013-10-27 13:14:35
gerincesség
RMDSZ vezetők, mikor lesz már annyi gerinc bennetek, hogy nyíltan megmondjátok a választóitoknak, hogy mit is akartok voltaképpen? Hogy kik is vagytok tulajdonképpen? Hogy meddig csináljátok ezt a semmit, amire a mostani példa is mutat?
avatar
Magor
2013-10-28 07:41:13
Cím...
A Kedves Cikk "Író", miért kell ilyen címmel kezdjen? Miért nem lehet kicsit tisztelettel lenni egy olyan ügy iránt, ami a város nagy részének fontos? "Lidlből az autonómiába"...Mit akar elérni ezzel? Mindenből gúnyt kell űzni? És a cikk olyan, mint a címe...rossz volt a vasárnapi húsleves? De hát ez az udvarhelyi újságírás, ez az értelmiségi elit...fantasztikus...loool...
avatar
editeva
2013-10-28 10:05:20
cím és egyebek
Kedves hozzászólók! A cikkben a szerkesztőség nem tüntette fel, hogy ez telefonos tudósítás volt, nem pedig egy fél napig fogalmazott szöveg. A cím nem a tudósítótól származik. És nem volt húsleves, csak ötkor egy félig sült Csabai a szentgyörgyi Kauflandnál. Semmi gúnyűzési szándék nem volt, tájékoztatási igen, pontosan azért, mert ez az ügy a város nagy részének fontos. A telefonos tudósítás módszere finoman szólva nem vált be, a továbbiakban ezt figyelembe vesszük. Az olvasók és az érintettek elnézését kérjük.
avatar
butalevente
2013-10-28 10:18:00
EMNT-hekkelés
Az EMNT-EMNP oncelusaga miatt, szuken telt meg a Sarfalva-Nyujtod-Lemheny (Udvarhelyszeki) szakasz, elolancot kellett alkotni 1,5-2 meteres tavolsagokkal. Koszonjuk EMNT-EMNP, Tokes L., Torro T. T., Nagy Palika stb., megint bizonyitottatok. GRATULALOK!
avatar
Vak Ond
2013-10-28 10:34:46
1) Üdvözöl az anyaország! Veletek vagyunk!
Örömmel tapasztaljuk, hogy komoly megmozdulásban tiltakoztok mindazért, amiért mi is itthon orbán ellen!
Ugyan azokat a gazságokat akarja orbán is az anyaországra kényszeríteni, amelyek feldarabolnák a kinti egységet. Itt is átvágta a választási kerületeket orbán, hogy az önös érdekei érvényesüljenek. Aljas sunyiság, gerinctelen trágya zember az aki ilyet csinál, legfőképp, ha a népével.
Vigyázzatok, mert az anyaországot már gyarmatosította, most szászjenőn keresztül robbantja szét az egységeteket és gyarmatosít majd titeket is.Csak egy számító csaló, aki a népét is feláldozta hatalmi pozíciójáért, és ne legyetek vakok, ahogy minket lenyomott a darálóba, úgy Ti lesztek a következők. Belőlünk is csak másodrangú állampolgárokká degradált le, most a szavazataitok megvásárlása miatt pillanatokra ki vagytok emelve, de ahogy érdeke fordul, úgy tapos benneteket is a sárba.Gondoljatok arra a tettére, hogy évek óta az RMDSZ szétrobbantásán ügyködik...
avatar
Vak Ond
2013-10-28 10:39:48
2) Üdvözöl az anyaország! Veletek vagyunk!
Gondoljatok arra a tettére, hogy évek óta az RMDSZ szétrobbantásán ügyködik, jelenleg kisebb sikerrel. Magyarországot már kilőtte az EU-ból, folyamatos szabadságharcot folytatva ellenük, de a pénzüket mindig folyamatosan kikövetelve és elsimicskázva ahelyett, hogy az ország épülésére fordíthatnánk. Mocskos ázsiai diktatúrába akarja rántani az anyaországot és ennek érdekében minden ellene kritikát megfogalmazót anyagilag, erkölcsileg tönkre tesz, üldöz. Addig jutottunk, hogy már az ellenzékietől minden elrabolt, már a sajátjainak lett farkasa, a saját embereit fosztogatja.
Tőletek van mit? Mert akkor kezdjetek aggódni!
Ma mi, holnap Ti lesztek áldozatai szörnyű kapzsiságának!
avatar
Vak Ond
2013-10-28 12:20:21
Lehet, hogy politikai okból az orbánrezsim pénzzel pumpálja Jenőt és Tőkést az RMDSZ ellenében, a széthasítása, lejáratása érdekében, hogy pl. az ilyen demonstrációkon látványosabban tudjanak fellépni mint a nép nagy segítői, a mozgalmak előre vivői?
Megkérdezte bárki is, hogy e nemes cél érdekében honnan és mennyi pénzük volt?
De felmerül ilyen távolról a kérdés, hiszen nem érzékeljük tisztán, hogy ténylegesen ilyen formában nem csak feszültséget provokálnak a román-magyar viszonyban, és a konkrét problémákat kéne kitárgyalni? A kerületek átírása ilyen lehetne, de elképzelhetőnek tartom, hogy az ilyen megmozdulás a románokat erősen sértheti, ha úgy értékelik, hogy radikálisan próbálnak függetlenné válni Romániától, Románián belül (vagy akár kívül!)?
Az ilyen igények áthidalhatóak egy politikai megegyezésen keresztül európai módon. Agresszívan erőltetve örök problémaként megmerevedve megmarad, és mindig a pillanatnyi erőviszonyok szerint alakul, alkalmanként akár durva visszavágásokkal
avatar
vogul
2013-10-28 14:05:05
Fogyatékos Ond
Elég volt az agybeteg fröcsögésedből. Nem látod, hogy senkit nem érdekelsz? Húzd le magad a vécén. Ond nevét pedig ne vedd a szádra, mert a hét vezér egyike volt, vizet se vihetsz neki, te álmagyar ocsmánykodó.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."