Itthon » Közélet

Polgármester úr, csak az a kérésem

Ki, mikor és milyen kérésekkel fordulhat a polgármesterhez? Kíváncsiak voltunk, az egyszerű nép hangját mikor hall(gat)ja meg a város vezetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

bunta, levente, polgármester
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 29., 10:40
6 hozzászólás. 

Lakásgondok, aszfaltozás, zajos környék vagy csak sebességkorlátozás kellene az utcába? Irány a polgármesteri hivatal. Segítséget kérni, megoldást remélni lehet, de ezt egyszer el kell mondanunk, hogy fülekre találjon.

Lehet ha sokan nem is tudják: a kedd nem csak piacnap Udvarhelyen, ugyanis minden hónap első keddjén a polgármester, Bunta Levente tart fogadóórát.

A hónap második és harmadik keddje az alpolgármesteré, Benedek Á. Csabáé, illetve a tanácsosoké. Ilyenkor problémáinkkal kereshetjük meg őket, hogy megoldással szolgáljanak.

Nem kell ajtóstól rontani az irodába

Rendszerint munkanapokon bármikor bemehetünk a polgármesteri hivatalba, hogy hangot adjuk gondjainknak. Ha a polgármesterrel szeretnénk beszélni, akkor ne halogassuk a hivatal meglátogatását, hogy időpontot kérjünk. Van, hogy eredményesebb írásos kérést megfogalmazni, mert azt a hivatal iktatja, és köteles harminc napon belül válaszolni rá.

Sőt, problémánkkal lehet érdemesebb az adott szakosztályt felkeresni, ott az osztályvezetőnek elmondani, így egy plusz kör kimarad, amíg a polgármesternél várunk időpontra. Néhány osztálynak van nyitvatartási rendje, legtöbb helyen az önkormányzatéval azonos a működésük, azaz a munkanapokon fél nyolctól délután négyig.

Amennyiben a polgármesterrel akarunk beszélni, a titkárságon kell jelezni ezt, ott pedig jegyzékbe veszik a nevünket, elérhetőségünket, problémafelvetésünket, és időpontot adnak. Ez rendszerint a következő hónap első keddje, amennyiben sok a jelentkező, akkor már csak az azt következő hónap első keddjére vagy az az utánira kapunk időpontot. Érdemes tehát meggondolni, hogy problémánk megoldására valóban csak a polgármesteren keresztül vezet-e az út vagy inkább irány a szakosztály.

Bár nem kötelező, de ha eláruljuk milyen témában szeretnénk megkeresni Bunta Leventét, akkor a kapott időpontra az érintett osztályvezető is ott lehet, hogy még kooperatívabban működjön a problémamegoldás.

Papírra kerül minden

Ha kivártuk a sorunkat, és a megbeszélt időpontban a polgármester is megjelenik – azért azzal is számoljuk, hogy egy ilyen fontos embernél könnyen közbejöhet egy sürgős tárgyalás vagy egy váratlan elutazás –, akkor a beszélgetésről jegyzőkönyv készül. Az elöljáró a beszélgetéskor javasol egy megoldást a témában érintett osztályvezetőnek, aki szintén kap egy másolatot a jegyzőkönyvből.

Ezután megindul a munka, és, amennyiben a törvényes keretek megengedik, és a körülmények is megfelelőek, a szakosztály munkatársai a lehető leghamarabb megpróbálják megoldani a helyzetet.

A gyakorlat azt mutatja (hivatali információ szerint), hogy ez a kéréstől függően néhány napon, héten belül elintéződhet, a hivatal munkatársait az elméleti megoldásra itt is a 30 napos határidő szorítja.

Az ügyünk megoldásáról a polgármester is visszajelzést kap. Természetesen nem mindenre tud gyógyírt találni a hivatal, de ha esetünkben nem segíthet, ezt már a megbeszélésen közlik velünk.

Kinek a pap, kinek a papné

Hasonló segítséget kaphatunk az alpolgármestertől, Benedek Á. Csabától is, akivel minden hónap második keddjén találkozhatunk a hivatalos fogadóóráján. Ha úgy gondoljuk, hogy nagyobb segítségünkre lennének az önkormányzati tanácsosok, akkor hozzájuk is fordulhatunk.

Ők a hónap minden harmadik keddjét kapták meg. Szándékunkat jelezzük a hivatal titkárságán, így akár név szerint is kérhetjük, melyik tanácsossal szeretnék konzultálni. Érdemes egyeztetni, mert az alacsony érdeklődés miatt gyakran elmaradt a meghallgatás, nem lenne jó, ha üres terem ajtaján kopogtatnánk.

A fogadóóra tíztől általában tizenkettő-egyig tart, ez idő alatt tíz-tizenöten tudnak sorra kerülni. A lakók összes gondját nem lehet egy délelőtt megoldani, ezért ne halogassuk, jelentkezzünk időben a meghallgatásra, hisz mindenki gondja egyformán fontos kell, hogy legyen.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pendulum
2013-10-29 14:47:52
Röhej
Polgármester úr, csak az a kérésem... Hogy mondjon le. :)

De a viccet félretéve amikor olyan problémával fordultam a drága bunda úrhoz ami nem tűrhetett halasztást, ő bizony adott időpontot.
Igaz fél évig kellett várjak a nagy találkozásra, azaz csak képzeletben találkoztam vele,
mivel az időpont napján egyszerűen nem jelent meg.
Újabb időpont, újabb fél év várakozási idő, újabb csalódás.
Egy év után nem láttam értelmét a további hitegetésnek, kénytelen voltam felsőbb szervekhez fordulni a probléma megoldására.
Csak annyi egészséget kívánok neki mint amennyi boldogságot okozott nekem.
avatar
zterex1
2013-10-29 16:04:47
Ez a cikk egy nagy mese, a valóság teljesen más. Ezt minden nap tapasztalja az ügyes bajos dolgait végző ember. Bunta tojik mindenkire az ő ügyeit rendezi. Az időpontok betartása nem jellemző arra a fazonra.
avatar
Pety
2013-10-29 16:35:01
re: Röhej
avatar
pendulum
Polgármester úr, csak az a kérésem... Hogy mondjon le. :)

De a viccet félretéve amikor olyan problémával fordultam a drága bunda úrhoz ami nem tűrhetett halasztást, ő bizony adott időpontot.
Igaz fél évig kellett várjak a nagy találkozásra, azaz csak képzeletben találkoztam vele,
mivel az időpont napján egyszerűen nem jelent meg.
Újabb időpont, újabb fél év várakozási idő, újabb csalódás.
Egy év után nem láttam értelmét a további hitegetésnek, kénytelen voltam felsőbb szervekhez fordulni a probléma megoldására.
Csak annyi egészséget kívánok neki mint amennyi boldogságot okozott nekem.



Akkor azt sugaljatok fiuk, hogy ne regisztraljam magam kihallgatasra mert elhullhat a hajam amire bejutok az ofelsegehez,
Jobb is volna ha lemondana , de legyetek nyugodtak, hogy nem fog akkora oromot okozni udvarhelynek mostansag
avatar
stelik3
2013-10-29 19:23:40
Röhej
Röhej az egeszet kitalaltad ismerjuk mar ezeket a cseleket,Bunta szeret kirandulni, sajnos Szasz mar nem birja meg a wc re is autoval megy amit arviz penzöl vett.Röhej te biztos MPP vagy,Szasz meg azt se tudta hol van a korhaz,banyai suli,var,varosi park,jatszo terek,stb,nem tudott egy rendezvenyt lebonyolitattni,mert sehova se jart amiota a penz jott a sajat kontojara.Tovabb nem is fojtatom mert tudok eleget mondani Szasz ur rol.
avatar
otto9876
2013-10-30 16:58:24
Röhely
stelik3,te hűlye vagy.Buntáról van szó,nem Szászról.Ne úgy védd a drága polgármesteredet,hogy mást gyalázol!
avatar
lucácska
2013-10-31 14:19:11
akit fogadtak is
Képzelem, hogy mennyire elfoglaltak lehettek mind, ha van időtök itt osztani a semmit! Engem fogadott a megadott időpontban, de ő is ember és bármi közbejöhet neki is. Ti gondolom mindig mindenhova időben elértek, milyen ügyesek vagytok !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."