Itthon » Közélet

Önkormányzati nagygyűlés március 12-én Szentgyörgyön

A Magyar Polgári Párt mindenképp részt vesz az eseményen, bár az RMDSZ még bizonytalan e tekintetben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

farkas_csaba_szasz_jeno
farkas_csaba_szasz_jeno
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 23., 14:42
0 hozzászólás. 


Ma tartott sajtótájékoztatót Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke, valamint dr. Farkas Csaba a párt alelnöke, a tavaly Székelyudvarhelyen tartott önkormányzati gyűlésen megválasztott Házbizottság elnöke. Beszámoltak arról, hogy a tavalyi két nagygyűlésen minden résztvevő idén március 12-re tűzte ki a következő ilyen rendezvény dátumát, melyen az MPP mindenképp részt kíván venni. Ekkor úgy Markó Béla az RMDSZ képviseletében, mint Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács részéről elfogadták ezt a dátumot, a felállított Házbizottságot és annak elnökét is, most viszont kihátráltak a szervezés mögül.

farkas_csaba_szasz_jeno

Dr. Farkas Csaba, Szász Jenő

Farkas elmondta, tartalmi részekben nem tudtak megegyezésre jutni a szövetséggel, akik még nem küldték el annak az öt embernek a névsorát, akikkel az esetleges halasztási és egyéb kérdésekben asztalhoz tudna ülni a többi fél egyeztetés céljából. Az elnök szerint hibás politikát folytat az RMDSZ, ugyanis a bukaresti politikai konjunktúrának akarja alárendelni az erdélyit.

Szász Jenő pártelnök véleménye szerint az RMDSZ és az EMNT felrúgták saját tavalyi döntésüket, amiből látszik, Tőkés László ugyanazokat az elveket képviseli, mint a szövetségiek. Szász úgy vélekedett, a tulipános párt az általuk pártfogolt kisebbségügyi törvénnyel szeretné kiváltani az erdélyi autonómia ügyét, melyet tulajdonképpen már levettek napirendről. Hozzátette, pártja közös álláspontot képvisel a Székely Nemzeti Tanáccsal – vagyis szerintük nem szabad feladni az önrendelkezés ügyét –, a márciusi nagygyűlésre pedig párthovatartozástól függetlenül mindenkit szívesen várnak Sepsiszentgyörgye.

toro_t_tibor

Toró T. Tibor

Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke is nyilatkozott az ügyben, véleménye szerint elhamarkodott volt az MPP azon döntése, miszerint mindenképp megtartják a kitűzött dátumon a nagygyűlést. Ő úgy véli, mindenképpen egyeztetniük kellene a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel is a témában, akik reményei szerint mihamarabb közlik azon küldöttek listáját, akiket e célból jelölnek ki.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."