Itthon » Közélet

Fejlesztenék a várost a zöldek

Két hasznos ötlettel álltak elő a Zöld-pártiak mai sajtótájékoztatójukon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

dosa_barna_derzsi_laszlo_hajdo_csaba
dosa_barna_derzsi_laszlo_hajdo_csaba
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 24., 19:28
3 hozzászólás. 


Ma délután tartottak sajtótájékoztatót a Zöld Párt helyi emberei, ahol beszámoltak két városfejlesztési tervükről, melyekről már a polgármesterrel is egyeztettek. Jakab Attila és Hajdó Csaba részletezték terveiket, melyből az első a város Boldogfalva felöli részén található szeméttelep felszámolása.

Mint elmondták, a napokban jelent meg a Környezetvédelmi Minisztérium új pályázata, mely kimondottan ilyen célokra íródott ki. Ezt a külső forrást felhasználva csupán 20%-os önrész kifizetésével lehetne rehabilitálni a szeméttelep területét, ami nem mellékesen azt is jelentené, hogy a város nyithatna ennek az újonnan felszabadult területnek az irányába is. A pályázat egyébként országos szinten körülbelül 200 millió eurós keretösszeggel indul és jó lenne már idén elindítani városunkban is a pénzek megszerzésére irányuló folyamatokat, ugyanis akkor a kezdeti költségek bekerülhetnének az idei költségvetésbe. A zöldek ugyanakkor sajnálják, hogy a pályázati lehetőségek nem kerülnek napirendre a városi tanácsban, és többek között ezért is ajánlottak fel technikai segítséget is ezek véghezviteléhez. Derzsi László szakterülete a pályázatírás, így szakmai szinten jelentősen tudnák támogatni az ilyen projekteket.

dosa_barna_derzsi_laszlo_hajdo_csaba

Dósa Barna, Derzsi László, Hajdó Csaba

A beszámoló második témája a városban történő, főként infrastrukturális beruházások ösztönzése volt, leginkább a Cserehátra koncentrálva. Elmondták, az Éltetőkút utca teljes kivitelezési terve készen áll, emellett pedig az ifjúsági lakások környékén található utcákat is rendbe kéne tenni, aszfaltréteggel kell bevonni azokat és ki kell építeni a parkolókat. Várakozásaik szerint az ide újonnan beköltöző 110 személy illetve család nagy része autóval közlekedik majd, így nem helyes a „kulcsot kaptak, örüljenek neki” hozzáállás, meg kell teremteni a megfelelő infrastrukturális feltételeket is.

A zöldek tegnap már egyeztettek Bunta Levente polgármesterrel ezekben a témákban, aki pozitívan állt hozzá az ötletekhez. Ennek nyomán remélik, partnerre találnak a külső finanszírozási lehetőségek bevonásában és sikerül „minden mozgó célpontra lőni, ami pénzt hozhat”.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2010-02-24 20:43:10
Jó ötletek!
A felvetések jók, sajnos ők kevesek ahhoz, hogy véghez is tudják vinni! A labda fel van adva, ideje lenne lépni is! Mind a két ügy fontos lenne a város érdekében!!
avatar
namivan
2010-02-25 11:08:07
Infrastruktura
Szép, hogy gondolunk a Cserehátra de a város központba a Rákoczi utcába a tömbházak udvarán is szét lehetne nézni.
A tömbházak 1990 ben épültek és még a mai nap sincs leaszfaltozva,területrendezve az udvar.
Ez egy kicsit elgondolkodtató NEM??????
avatar
agressziv kismalac
2010-02-26 01:18:16
Ugyan már, minek álmodozni,aszfalt, tisztaság, vannak utcák ahol a házszámok sincsenek rendben, pedig a tanács és az ott dolgozók állítólag értünk szorgoskodnak...vagy ez nem az ők dolguk?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."