Itthon » Közélet

Célba ért a csíki gazdák adománya

Közel 600 zsák krumplit gyűjtöttek össze a Békés megye szociálisan rászoruló gyermekek számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bekes_megye
Bekes_megye
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 04., 18:37
0 hozzászólás. 


Sikeresen befejeződött az a Hargita Megye Tanácsa által szervezett adománygyűjtési akció, melynek során csíki gazdák pityokát adományoztak a Békés megyei rászorulóknak.

szekely_adomany

A székely gazdák adományát többek között Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke fogadta egy sajtótájékoztatóval egybekötött átadási ünnepségen. A hivatalnok elmondta, hogy a jelenlegi magyar kormány ötven százalékban sem biztosítja az ellátásra szorult gyerekek gondozását, ezért fordult az önkormányzat Hargita Megye Tanácsához, hogy megoldhassa a szociális ellátórendszerbe tartozó fiatalkorúak mindennapi étkeztetését. Az alelnök köszönetét fejezte ki a székely gazdáknak önzetlen segítségükért.

Becze István
, Hargita Megye Tanácsa részéről elmondta, hogy munkatársai házról házra járták a csíki településeket, és több mint 20 tonna pityókát sikerült begyűjteniük. „Tulajdonképpen minden Békés megyei rászoruló gyereknek jut egy zsák krumpli – közölte Becze. – A testvérmegyei kapcsolatoknak a kölcsönös segítségnyújtás területén is meg kell mutatkozniuk, s mivel az anyaország már többször is segített rajtunk, kötelességünknek éreztük viszonozni azt. Ki egy vödörrel, ki egy zsákkal, de lehetőségeihez mérten minden gazda jó szívvel adta azt, amit székely kenyérnek is hívnak: a pityókát.”

Bekes_megye

A csíki szállítmányt a gyulai Almásy-kastély raktárából még a héten kiszállítják a Békés Megyei Önkormányzat szociális ellátóközpontjaiba.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."