Itthon » Közélet

Ideiglenes elnöke van a székelyudvarhelyi RMDSZ-nek

Küldöttgyűlést tartott ma a városi RMDSZ, ahol négy kitűzött napirendi ponttal birkóztak meg a jelenlevők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SofalviLaszloFeherIstvanPeterPal
SofalviLaszloFeherIstvanPeterPal
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 04., 21:56
3 hozzászólás. 


A Szövetség városi tagjai a Bocskai házban gyűltek össze, hogy megvitassák a kialakult helyzetet. Köztudottan olykor egy sem, máskor két elnök is volt a székelyudvarhelyi RMDSZ élén. „Ha azt szeretnénk, hogy a dolgaink jó irányba haladjanak, akkor a mondat végére pontot kell tegyünk” - hangsúlyozta a széki elnök Bunta Levente, aki döntőképesnek ítélte a gyűlést, hiszen 56 küldött tette tiszteletét a mai találkozón.

BuntaLevente

Bunta Levente az előzményekről tájékoztatta a résztvevőket, miszerint Grünstein Szabolcs a jelenlegi elnök, akinek mandátuma vitatott, és aki visszautasította a küldöttgyűlés összehívását. Február 3-i keltezéssel nyújtották be az 56 tag aláírásával szentesített összehívás kérését, melyet az elnök nem fogadott el, ezért a széki elnök rendelte el a rendkívüli küldöttgyűlés megtartását. Az országos szabályzat szerint ugyanis amennyiben a területi elnök ezt írásban kéri, úgy a városi szervezet megtarthatja a szóban forgó ülést.

SofalviLaszloFeherIstvanPeterPal

Sófalvi László, dr. Fehér István és Péter Pál

Következett az ülésvezetők kinevezése, így Sófalvi László, dr. Fehér István és Péter Pál kapták a feladatot. „A városi szervezet legfelsőbb döntéshozója a küldöttgyűlés” - mondta Sófalvi László és ismertette a napirendre került problémákat. Első pontban Grünstein Szabolcs elnöki tisztségének a megszüntetése került terítékre, melyet 51 mellette szavazattal elfogadtak a szövetségiek. Másodízben az RMDSZ Bíró Enikőtől vonta meg a politikai bizalmat, ezt is nagy többséggel támogatták a jelenlevők. Majd 60 napos ideiglenes elnöki tisztséget voksoltak dr. Fehér Istvánnak. A felszólalók bizalmat szavaztak a megbízott elnöknek, egyesek szerint tovább is szerepet vállalhatna ebben a tisztségben - tudtuk meg Bunta Levente széki elnöktől, akit telefonon értünk el az ülést követően, ugyanis a sajtó jelenléte nélkül zajlott a mai tanácskozás.

A kinevezett elnök feladata, hogy legtöbb hatvan napon belül szervezze meg a tisztújítást, azaz a választást illetve a tagságfelmérését.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-03-04 22:39:54
Obamat konnyebben megvalasztottak! Eljen Fürésztoy, nehogyma` ne az o embere vezesse a helyi rmdszt, Ki fogad arra , hogy B.Á. Csaba gyanusitott lessz az elnok ?
avatar
hollo
2010-03-04 23:25:31
Miert nem Szasz Jenot valasztottak?
besz@ras
avatar
Krisztián
2010-03-05 15:24:51
A város és Erdély röheje lett a város, ezen már csak a Verestóji Alapitvány segít, s Fehér doki, akivel kifehérítették az udemerájt. Jajjjjjjjjjjjjj

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."