Itthon » Közélet

Székelyföld a Hungexpón

A Hungexpon mutatták be a Konnertfilm és Hargita Megye Tanácsának közös munkájának gyümölcsét: Székelyföld turisztikai értéktérképének első változatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szekelyfoldterkepvagvajo
Szekelyfoldterkepvagvajo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 05., 13:23
0 hozzászólás. 


A térképet a Wall ART Studio vezetője, Tódor Előd designer, képzőművész és olajképrestuarátor készítette. Gyártója és a projekt kezdeményezője Fazakas Szabolcs a székelyudvarhelyi Konnertfilm vezetője, támogatója pedig Hargita Megye Tanácsa. A térkép továbbviszi az iranytu.ro interaktív turisztikai térkép koncepcióját, de ezúttal nyomtatott formában.

Székelyföld új arcát mutatja be a térkép, kommunikál a rajzokon keresztül a turistákkal. „Cél az egyszerűen áttekinthető, sokszínű turisztikai kínálat, amely nemcsak a turistáknak, hanem turisztikai irodáknak és szállásadóknak is nagy segítség, hiszen meg tudják mutatni könnyeden ezentúl az érdeklődőknek a helyszíneket, érdekességeket, látnivalókat.” – fogalmazott a Budapesten tartózkodó ötletgazda Fazakas Szabolcs, majd hozzátette: Szekelyfoldterkepjo„Összesen 273 rajz illusztrálja a célpontokat, de csak a legfontosabb pontokat emeltük ki, hiszen mindent nem lehetett rátenni a térképre. Nem is az volt a cél, hogy mindent megmutassunk, hanem az volt a cél, hogy Székelyföldre felhívjuk a figyelmet. Fel kell zárkózni más turisztikai régiók után, akiknek már vannak hasonló gyakorlatias térképeik.”

A térkép, melynek forgalmazója a Konnertfilm Kft. hamarosan több nyelven, jelmagyarázattal fog megjelenni és hozzáférhető lesz a nagyközönség számára. A Hungexpón a térkép már díszítette Székelyföld standját, és a tegnapi szakmai napon Kovászna, Hargita és Maros megye tanácsának közös asztaláról hamar el is kapkodták a térképeket az utazási irodák munkatársai.

Következő lépésként a bukaresti Romexpon mutatják be és természetesen terjesztik román nyelven is. Az elgondolás szerint az idei nyári turistaszezont ezzel az új turisztikai termékkel szeretnék kezdeni Székelyföldön. Továbbá más ismert európai turisztikai kiállításon is jelen lesznek a térképpel.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."